SKULLERUD SPORTSENTER

20.08 – 27.08.2022

Spennende bretagne venter på oss

REISEMENY

Kommer senere

Totalpris:  NOK 15.950,- per person.

Enkeltromstillegg: NOK 2.300,-

 • Faktura på første innbetaling på NOK 5.000,- skjer etter påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.
 • Faktura på restbeløpet sendes ut senere og har betalingsfrist 45 dager før avreise. Faktura sendes via mail.

  I prisen inngår:

 • All busstransfer iht programmet.
 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Frokost, lunsj og middag med et glass vin, alle dager – altså helpensjon.
 • Alle utflukter
 • Sosialt samvær av ypperste klasse

I prisen inngår ikke:

 • Personlig reiseforsikring og avbestillingsforsikring
 • Lunsj ankomst-/avreisedagene.
 • Lunsj på fridag.
 • Evt. enkeltromstillegg.

Avreise 20. august:
Oslo – Brest 17.30 – 22.30 Air France via Paris

Hjemreise 27. august:
Rennes – Oslo 09.50 – 16.20 KLM via Amsterdam

Flybilletten kommer på mail senest en uke før avreise. Flybilletten din er et referansenummer. Det er en gruppebillett, så alle i gruppen har samme referansenummer/billett.

Det er tillatt med 23 kilo innsjekket bagasje, samt håndbagasje som kan veie 10 kilo

Kontroller utløpsdato på passet ditt, det bør være gyldig inntil seks måneder etter hjemkomst.

Etter påmelding vil du motta en faktura på kr 5000,- i depositum. Når den er betalt innen fristen, er din deltagelse på turen bekreftet.

Faktura på restbeløpet sendes ut senere med forfall 60 dager før avreise.

Alle fakturaer blir sendt ut på e-postadressen du oppga i påmeldingsskjemaet.

PRAKTISK INFO OM EGEN BAGASJE

Ta med en mindre ryggsekk, den trenger du når vi er ute og vandrer. I den pakker du alt fra vann, solkrem, matpakke med mere. Sekken kan også brukes håndbagasje på flyet.

REISEFORSIKRING

Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Reiseforsikring hjelper deg hvis det skulle oppstå  uforutsette hendelser underveis på reisen.

Det er en trygghet for deg. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen, og oppbevare denne separat under reisen.

På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor.
Det kan bestilles her: https://www.helsenorge.no/turist-i-utlandet/europeisk-helsetrygdkort/

Påmeldingsskjema

Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

Kontakt Petter på mobil +47 90 02 69 01, eller mail:petter@kortapplaus.no  

Bonjour Bretagne

I år går turen til Skullerud Sport Senter til Frankrike. Ute på en stor halvøy som skiller Atlanterhavet på den ene siden, og den engelske kanal på den andre, ligger Bretagne. Området ble tidligere kalt «Lillebritannia», siden store deler av befolkningen ble drevet over fra Storbritannia.  Bretagne er for oss nordboere en uoppdaget perle, som vil overraske og fortrylle oss.

Bretagne er en verden for seg selv. Det blir hevdet at livet går litt roligere her. Rolig kan man bli av landskapet. Det er skoger og et ruralt landskap som bretter seg ut, det er gamle, vakre og helt særegne landsbyer. Det er som å gå tilbake i tid. Her finnes massevis av gamle slott og middelalderbyer. Visstnok skal trollmannen Merlin blitt tatt til fange her, og Kong Arthur søkte etter den hellige gral.  Spennende er det med den dramatiske kystlinje som er som skapt for gode fotturer. Her er det små fiskelandsbyer og lange sandstrender. Den store tidevannsforskjellen gjør det hele veldig spesielt.

Vi skal etter beste evne utforske denne strålende delen av Frankrike. Bretagne byr på et utall av fine turmuligheter. Tollernes sti, G34, strekker seg langs hele kysten av Bretagne. Her speidet tollerne etter smuglerbåter. Landskapet er forholdsvis flatt, den høyeste toppen ligger 391 meter over havet. Samtidig er det tidvis kupert langs kysten, så det kan være en fin utfordring. Det må beregnes daglige turer på 10-15 kilometer. Koselige steder kommer vi til å gå forbi, som innbyr til å ta en rast. Det vil bli en aktiv ferie med daglige turer i et variert landskap. Vi skal oppleve det som gjør Bretagne så spesielt. Så skal vi som alltid hygge oss med «after walk» og god mat. Slikt blir det god stemning av. På slutten av turen bestiller vi kanskje på det lokale språket bretonsk, som er et keltisk språk. Det er mye spennende historie og mange opplevelser i vente.

Bretagne har mange flotte små landsbyer som virkelig sjarmerer. Det er bindingsverkshus som ofte dominerer. Med lokal sandstein og tømmer ble de bygget i middelalderen. De står fortsatt, om enn noe skjevere enn da de ble bygget. Dinan er en slik perle av en landsby. Når man går rundt i gatene i Dinan, er det som tiden har stått stille, man venter bare at en ridder på hest skal komme rundt hjørnet. Borgen Rue Du Petit ligger og våker over områdene rundt. Nedenfor ligger kanalen «Canal d’ille-et-Rance». Det var tidligere den viktigste ferdselsåren ut til kysten. Vakkert er det.

Mont –Saint-Michel er vanskelig å unngå. I det flate Normandie–landskapet stiger verdensarvstedet opp fra havet som Disneys Askepott-slott. Bygget opp på en liten tidevannsøy, rager den øverste delen 92 meter over havet. Klosterøya var mer enn et Benediktinerkloster, det var et pilegrimsmål. Pilegrimene måtte ha mat og tak over hodet, så det vokste frem en landsby på den lille holmen.  Her bor det fortsatt både munker og nonner. Hit skal vi komme gående som de pilegrimer vi er…

Dette og mye mer skal vi utforske på denne turen som går til en annerledes del av Frankrike enn hva nordmenn vanligvis besøker.  Det blir en aktiv ferie spekket med nydelige landsbyer, god mat og god stemning.

Høydepunkter:

 • Mange fotturer i flotte omgivelser
 • Dinan, kanskje den fineste av Bretagnes byer
 • Mont – Saint Michel, den fantastiske klosterøya
 • Quimper, en postkort-vakker by
 • Fransk mat

Bosted

På denne turen skal vi oppleve to områder av Bretagne. Vi skal i første del bo på nordsiden, i Bènodet. Her er naturen litt mer dramatisk. I sør, hvor landskapet flater ut.  skal vi bo helt på grensen til Normandie.

Generelt god standard på hotellene. Vi bor på følgende hotell:

Bènodet: Grand Hotel igger i sentrum, og rett ved stranden
Pontorson. Hotel Montgomery ligger på grensen mellom Bretagne og Normandie.

Pris: NOK 15.950,-

Hva inngår i prisen:

 • Fly tur/retur
 • All busstransport
 • Overnatting – del i dobbeltrom
 • Frokost, lunsj og middag med et glass vin, alle dager – altså helpensjon
 • Alle utflukter
 • Turleder fra Kort Applaus Travel (Petter)

Unntak:
• Lunsj ankomst-/avreisedag.
• Lunsj på fridag
• Enkeltrom, her er det et tillegg i pris

Gradering av turen
**

Flytider:

20. august: Oslo – Brest 17.30 – 22.30 Air France via Paris
27. august: Rennes – Oslo 09.50 – 16.20 KLM via Amsterdam