Spennende bretagne venter på oss

Mai / juni / aug / sept

Bonjour Bretagne

Ute på en stor halvøy som skiller Atlanterhavet på den ene siden, og den engelske kanal på den andre, ligger Bretagne. Området ble tidligere kalt «Lillebritannia», siden store deler av befolkningen ble drevet over fra Storbritannia.  Bretagne er for oss nordboere en uoppdaget perle, som vil overraske og fortrylle oss.

Bretagne er en verden for seg selv. Det blir hevdet at livet går litt roligere her. Rolig kan man bli av landskapet. Det er skoger og et ruralt landskap som bretter seg ut, det er gamle, vakre og helt særegne landsbyer. Det er som å gå tilbake i tid. Her finnes massevis av gamle slott og middelalderbyer. Visstnok skal trollmannen Merlin blitt tatt til fange her, og Kong Arthur søkte etter den hellige gral.  Spennende er det med den dramatiske kystlinje som er som skapt for gode fotturer. Her er det små fiskelandsbyer og lange sandstrender. Den store tidevannsforskjellen gjør det hele veldig spesielt.

Vi skal etter beste evne utforske denne strålende delen av Frankrike. Bretagne byr på et utall av fine turmuligheter. Tollernes sti, G34, strekker seg langs hele kysten av Bretagne. Her speidet tollerne etter smuglerbåter. Landskapet er forholdsvis flatt, den høyeste toppen ligger 391 meter over havet. Samtidig er det tidvis kupert langs kysten, så det kan være en fin utfordring. Koselige steder kommer vi til å gå forbi, som innbyr til å ta en rast. Det vil bli en aktiv ferie med daglige turer i et variert landskap. Vi skal oppleve det som gjør Bretagne så spesielt. Så skal vi som alltid hygge oss med «after walk» og god mat. Slikt blir det god stemning av. På slutten av turen bestiller vi kanskje på det lokale språket bretonsk, som er et keltisk språk. Det er mye spennende historie og mange opplevelser i vente.

Bretagne har mange flotte små landsbyer som virkelig sjarmerer. Det er bindingsverkshus som ofte dominerer. Med lokal sandstein og tømmer ble de bygget i middelalderen. De står fortsatt, om enn noe skjevere enn da de ble bygget. Dinan er en slik perle av en landsby. Når man går rundt i gatene i Dinan, er det som tiden har stått stille, man venter bare at en ridder på hest skal komme rundt hjørnet. Borgen Rue Du Petit ligger og våker over områdene rundt. Nedenfor ligger kanalen «Canal d’ille-et-Rance». Det var tidligere den viktigste ferdselsåren ut til kysten. Vakkert er det.

Mont –Saint-Michel er vanskelig å unngå. I det flate Normandie–landskapet stiger verdensarvstedet opp fra havet som Disneys Askepott-slott. Bygget opp på en liten tidevannsøy, rager den øverste delen 92 meter over havet. Klosterøya var mer enn et Benediktinerkloster, det var et pilegrimsmål. Pilegrimene måtte ha mat og tak over hodet, så det vokste frem en landsby på den lille holmen.  Her bor det fortsatt både munker og nonner. Hit skal vi komme gående som de pilegrimer vi er…

Dette og mye mer skal vi utforske på denne turen som går til en annerledes del av Frankrike enn hva nordmenn vanligvis besøker.  Det blir en aktiv ferie spekket med nydelige landsbyer, god mat og god stemning.

 

høydepunkger

 • Mange fotturer i flotte omgivelser
 • Dinan, kanskje den fineste av Bretagnes byer
 • Mont – Saint Michel, den fantastiske klosterøya
 • Quimper, en postkort-vakker by
 • Fransk mat

 

INFORMASJON

Pris: Kommer om kort tid

Prisen inkluderer:

 • flyreise
 • hotell
 • frokost, lunsj og middager
 • alt av transport
 • alle utflukter
 • inngang til alle attraksjoner

Pristillegg for enkeltrom – NOK 2.300,-