VANDRING I FANTASTISKE OMGIVELSER

Mai / juni / sept / okt

CINQUE TERRE OG PORTOFINO

Alle burde en gang i livet få oppleve å gå mellom de fantastiske byene i Cinque Terre.  Stiene som knytter de fem landsbyene sammen, regnes som en av Europas absolutt vakreste fotturer.

Vakre Portofino tiltrekker seg folk fra hele Europa. Det er ikke vanskelig å forstå. Det som tidligere var en liten fiskerlandsby, med en lun havn omkranset av pastellfargede hus, har blitt et trekkplaster. Storslåtte yachter og fint folk, har satt stedet på kartet. Enda finere blir det med oss på besøk.

Dette, og mye mer, skal vi oppleve på denne turen til Liguriakysten

Litt om hva vi skal oppleve på turen

Cinque Terre

Dette vakre området bergtar alle som kommer hit med sin skjønnhet. Det er fem små fiskerlandsbyer som ligger på rad og rekke nedover kysten mellom Genova og La Spezia.  Gjennom tusen år har det bodd mennesker i dette flotte landskapet. I siste halvdel av middelalderen var byene i et nettverk av speiderposter mot fiendtlige pirater. Byene kunne bare nås fra havet, og via stier som gikk ned og mellom byene.  Her har arbeidsomme bønder gjennom generasjoner møysommelig bygget opp olivenlunder og drueranker i det bratte terrenget.  Arbeidet har blitt belønnet med en plass på verdensarvlisten.

Det er flere stier som forbinder byene med hverandre. Vi skal gå stien som heter Sentiero Azzurro. Vi starter med utgangspunkt i Monterosso al Mare, som ligger lengst vest av byene i Cinque Terre. Her får vi en god og passe slitsom tur over til Vernazza som er første byen vi kommer til. Gode og trygge stier er det hele veien. Med en strålende utsikt utover det ligurisk hav er det en nytelse.  Vakre Vernazza innbyr til en god pause. Her kan man se seg rundt, eller bare ta en rolig stund på torget med havet som nærmeste nabo. Det er mulighet for å unne seg ett glass hvitvin fra området, eller en is.  På vei over til Corniglia som er neste by, ligger Il Gabbiano. Det er en liten bar som tilbyr forfriskninger og utsikt. Et perfekt stoppested før vi kommer til lunsj i Corniglia. Lunsjen blir ofte både lang og god. Så dagsetappen ender nettopp her. Byen ligger ikke nede ved sjøen som de andre, men på en klippe hundre meter over havet. Utsikten blir deretter.

Jernbanen mellom La Spezia og Genova ble ferdigstilt på siste halvdel av 1800-tallet. Det blir vårt transportmiddel mellom byene. Togene går ofte, er ganske presise og det er kort distanser.

Portofino

Portofino er som et vakkert maleri man kan gå inn i. Fine pastellfargede hus med uterestauranter som omkranser den lille havnen. Store seilbåter som ligger trygt ankret opp. Det oser glamour av stedet. Det er fascinerende å være tilskuer, og samtidig deltager, til livet på et slikt sted. Vi kommer vandrende inn, og setter oss til rett på en taverna med noe leskende. Vakrere blir det ikke. Vi kommer utenom høysesongen, så det er et avslappende liv her. For å få et godt overblikk over byen kan man gå opp til Chiesa San Giorgio.

Så går ferden videre til San Fruttuoso, hit kommer man bare med båt eller til fots. Et Benediktiner kloster fra 1300 – tallet dominerer den lille bukta med en Jesus statue senket ned på 17 meters dyp. Finere lunsjsted er det vanskelig å finne, med utsikt over bukten, klosteret og den lille stranden.

Rapallo

Rapallo er også en av de flotte liguriske byene som ligger ved havet. Med sin strandpromenade omkranset av palmer og ærverdige hoteller er det en koselig by. Her finner vi også Funivia Rapallo. Det er en heis som løfter oss 600 høydemeter over havet. Det møter oss en strålende utsikt over havet, og byene nedenfor. Et fint utgangspunkt for en dag med lett vandring.

 

Høydepunkter:

 • Byene i Cinque terre
 • Billedvakre Portofino
 • God mat og gode opplevelser
 • Vandring i rett tempo
 • Godt selskap
 • Fantastisk natur

 

Informasjon

Pris: Kommer om kort tid

Prisen inkluderer:

 • flyreise
 • hotell
 • frokost, lunsj og middager
 • alt av transport
 • alle utflukter
 • inngang til alle attraksjoner

Pristillegg for enkeltrom – NOK 2.300,-