DOLOMITTENE

Vennetur fra kongsberg

Lørdag 25. mai – lørdag 1 juni 2024

Høyt oppe i de italienske Alpene ligger den flotte fjellkjeden Dolomittene. Med sine helt karakteristiske fjellformasjoner av kalk og dolomittstein, er de kommet på Unescos verdensarvliste. Dolomittene strekker seg 150 kilometer fra øst til vest. Her skal vi oppleve vakre, grønne daler og små flotte alpebyer omkranset av høye fjelltopper. Hvor selveste dronningen, Marmolada, troner øverst av de alle med sine 3343 meter over havet. Det er som tatt rett ut fra Sound of Music.

Fra vakre fjell går turen den korte veien ned til magiske Gardasjøen. Her ligger det mange små pittoreske landsbyer, som omkranser innsjøen. Her vil vi få gode opplevelser, og vi skal nyte det gode livet.

Val di Fiemme/ Val di Fassa

 

Denne delen av Italia var tidligere en del av dobbeltmonarkiet Østerrike- Ungarn. Det ser man tydelig på byggeskikken i byene som ligger i området. Her er vi på sørsiden av alpene, og de kan skilte med 300 soldager i året.  Elven Avisio renner igjennom dalen, som på begge sider er omkranset av fjell. Det er et flott utgangspunkt for en aktiv og flott ferie.

Vi er midt i den Ladinsktalende delen av Dolomittene, et eget språk som snakkes av kun 30 000 mennesker. Moena er kjent som startbyen for langrennsløpet Marcialonga, Cavalese er kjent for monsterbakken i Tour di Ski. Vi deler derimot ikke ut startnummer, her skal finne vårt eget tempo, og skal kose oss med herlige naturopplevelser. Vel nede i byen, etter endte vandringsdager, koser vi oss med «after walk» på byens torg. På kveldene er det felles middag i hyggelig lag.

I Dolomittene står selvfølgelig vandring på programmet for oss. Vi skal ut å gå i dette fantastiske landskapet. Vi kommer til å gå i naturskjønne omgivelser. Val Venegia er et slikt sted, en vakker dal som tar oss mot de fineste fjell man kan tenke seg.  Så skal vi kanskje overnatte på en fjellhytte, høyt til fjells. Med på turen er det en kjentmann som har bodd Dolomittene, snakker språket og kjenner kulturen.

La Dolce Vita

Etter fine dager oppe i Alpene, skal vi leve det glade livet ved  Gardasjøen, Gardasjøen er Italias største innsjø, på størrelse med Mjøsa. Mange vakre småbyer som  GardaSirmioneLazise  og Malcesine omkranser innsjøen. De er bundet sammen av et nettverk av båter som tøffer i rundt fra havn til havn.  Så her kan man ta Italias svar på Skibladner, på leting etter italiensk is og kaffe. Når kvelden kommer, skal vi få oppleve den magisk solnedgang over Gardasjøen.

Bor man litt nord i Gardasjøen, som i Malcesine, får man tilgang på Monte Baldo. Her er det flott vandring og fantastisk utsikt. Fra byen går det en heis opp på fjellet, hvor man kan starte og vandre med Gardasjøen godt nedenfor. Sentiero della Pace, en av de viktigste vandringsrutene i Nord-Italia går akkurat her.

Lenger sør, rett ved Gardasjøen, hvor landskapet flater ut, kan man besøke  Romeo og Julies by, Verona. Byen har aner fra 300 år f.r kristus er en flott by. Midtpunktet i gamlebyen er «Arena de Verona», et romersk amfiteater som er eldre enn Colosseum i Roma. Her finnes også nydelige vingårder, og et besøk med vinsmaking passer oss bra.

Som alltid er vi på jakt etter det gode liv, i et passe tempo. Vi er tross alt i «La dolce vita’s» hjemland.

FLYTIDER

  • Lørdag 25. mai: Sandefjord Torp – Bergamo kl 12:35 – 15:10
  • Lørdag 1. juni: Bergamo – Sandefjord Torp kl 09:40 – 12:10

    PRIS

    NOK 17.950,-