Bli med på et italiensk eventyr

Juni / aug / sept

Vi skal oppleve to sider av Nord-Italia på denne turen. Både vakre Dolomittene, og legendariske Gardasjøen.

Oppe i de italienske Alpene ligger den flotte fjellkjeden Dolomittene. Med sine helt karakteristiske fjellformasjoner av kalk og dolomittstein, er de kommet på Unescos verdensarvliste. Dolomittene strekker seg 150 kilometer fra øst til vest. Vi skal oppleve vakre, grønne daler og små alpebyer omkranset av høye fjelltopper. Hvor selveste dronningen, Marmolada, troner øverst av de alle med sine 3343 meter over havet. Det er som tatt rett ut fra Sound of Music.

Fra vakre fjell går turen den korte veien ned til magiske Gardasjøen. Mange små pittoreske landsbyer omkranser innsjøen. Her skal vi oppleve det gode livet.

Moena

Vi skal bo i fine Moena, 1.200 meter over havet. Denne delen av Italia var tidligere en del av dobbeltmonarkiet Østerrike- Ungarn. Det ser man tydelig på byggeskikken i byene som ligger i området. Val di Fassa, som ligger på sørsiden av alpene, kan skilte med 300 soldager i året.  Elven Avisio renner igjennom dalen, som på begge sider er omkranset av fjell. Det er et flott utgangspunkt for en aktiv ferie. Vi er midt i den Ladinsktalende delen av Dolomittene, et eget språk som snakkes av kun 30 000 mennesker.

I Dolomittene står selvfølgelig vandring på programmet for oss. Vi skal ut å gå i dette fantastiske landskapet. Vi kommer til å gå i naturskjønne omgivelser. Moena er kjent som startbyen i for langrennsløpet Marcialonga på vinteren. Vi derimot skal finne vårt eget tempo, og skal kose oss med herlige naturopplevelser. Vel nede i byen, etter endt vandring, koser vi oss med «after walk» på byens torg. På kveldene er det felles middag i hyggelig lag. Med på turen er det en kjentmann som har bodd Dolomittene, snakker språket og kjenner kulturen.

La Dolce Vita

Etter fine dager oppe i Alpene, skal vi leve det glade livet ved  Gardasjøen, Gardasjøen er Italias største innsjø, på størrelse med Mjøsa. Mange vakre småbyer som  GardaSirmione, Lazise  og Malcesine omkranser innsjøen. De er bundet sammen av et nettverk av båter som tøffer i rundt fra havn til havn.  Så her kan man ta Italias svar på Skibladner, på leting etter italiensk is og kaffe. Når kvelden kommer, skal vi få oppleve den magisk solnedgang over Gardasjøen.

Bor man litt nord i Gardasjøen, som i Malcesine, får man tilgang på Monte Baldo. Her er det flott vandring i fjellene. Fra byen går det en heis opp på fjellet, hvor man kan starte og vandre med Gardasjøen godt nedenfor. Sentiero della Pace, en av de viktigste vandringsrutene i Nord-Italia går akkurat her.

Lenger sør, rett ved Gardasjøen, hvor landskapet flater ut, kan man besøke  Romeo og Julies by, Verona. Byen har aner fra 300 år f.r kristus er en flott by. Midtpunktet i gamlebyen er «Arena de Verona», et romersk amfiteater som er eldre enn Colosseum i Roma.

Som alltid er vi på jakt etter det gode liv, i et passe tempo. Vi er tross alt i «La dolce vita’s» hjemland.

 

Høydepunkter:

 • Vandring i Dolomittene
 • Val di Fassa
 • Overnatte på fjellhytte
 • Gardasjøen
 • La dolce Vita i Italia

  INFORMASJON

  Pris: Kommer om kort tid

  Prisen inkluderer:

  • flyreise
  • hotell
  • frokost, lunsj og middager
  • alt av transport
  • alle utflukter
  • inngang til alle attraksjoner

  Pristillegg for enkeltrom – NOK 2.300,-