Tur til VAKRE Elba OG BOLSENA

MAI / JUNI / SEPT

Toscana, kjent for sin lange kystlinje, vakre klassiske byer, gode vin og nydelig mat. Hit skal vi reise for å lete etter La Dolce Vita, det gode liv. Vi skal ikke følge den oppkjørte turistløypen. Vi skal finne vår helt egen vei i dette strålende landskapet.

Litt om hva vi skal oppleve på turen

Endelig er vi tilbake i Italia, og vi starter vårt italiensk eventyr med å ta oss langs havet til vakre Elba. Øya er den største av de toskanske øyene, og den tredje største øya i Italia. Det var til Elba Napoleon Bonaparte ble forvist etter slaget ved Leipzig i 1814. I denne oasen av en øy, var han internert med sin hær i 300 dager.

Elba er en vakker, frodig og grønn øy, som ligger 20 km utenfor fastlandet. Portoferraio, jernhavna på norsk, er hovedbyen på øya.  Det bor ikke mer enn 30 000 mennesker på Elba. Her møter vi et landskap med bukter og viker, det er flotte landsbyer og fantastiske strender. Her er det lett å trives. Vi skal utforske øya, både til fots i ett lettgått terreng, og på andre måter.

På Elba skal vi bo på Hotel Cala di Mola i Porto Azzurro. Porto Azzurro er en liten og koselig by, med en veldig trivelig havnpromenade. Vi kommer til å få gode opplevelser i møte med vakker natur. På denne tiden av året er vannet fortsatt varmt, temperaturen er behagelig, så alt ligger til rette for en super opplevelse.

Fra Elba skal vi ta turen til et italiensk skattekammer av et område. Helt oppe i hjørnet av fylkene Lazio Umbria og Toscana, ligger Bolsena. Middelalderbyen ligger ved vannkanten av Bolsenasjøen. I tidligere tider var det en stor vulkan her, det har nå utviklet seg til å bli Europas største vulkanske innsjø.

Bolsena er en klassisk middelalderby, husene ligger tett, gatene er smale og innimellom dukker det små torv opp. Det er grønnsakstorv og slaktere, det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av dette stedet. I nærområdet finnes det også andre byer vi skal besøke, som Civita di Bagnoregio. Byen ligger helt fantastisk til, og omtales som – La cittâ che muore. Byen som dør på norsk. Her er det ikke naturlig fraflytting som gjelder, mer om det når vi kommer dit.

Det fineste på turer er ofte det gode sosiale samholdet som oppstår. Her er det felles lunsjer, og middager. Gode historier blir delt, latter sitter løst, god stemning og et hyggelig felleskap kombinert med aktive dager gjør det hele minneverdig.

 

HØYDEPUNKTER

 • Øyliv på Elba
 • Vandring i flotte omgivelser
 • Bolsena, en av de fineste middelalderbyene i Italia
 • Civita di Bagnoregio, en by helt utenom det vanlige
 • Sosialt samhold i verdensklasse

 

INFORMASJON

Pris: Kommer om kort tid

Prisen inkluderer:

 • flyreise
 • hotell
 • frokost, lunsj og middager
 • alt av transport
 • alle utflukter
 • inngang til alle attraksjoner

Pristillegg for enkeltrom – NOK 2.300,-