Engrosfrukt Sandefjord

til vakre italia

Emilia – Romagna

Dato: 23. – 26. april 2025

PRIS
NOK 14.950,-
Enkeltromsstillegg: NOK 2.400,-

FLYTIDER
23. april Oslo – Milano Linate 14:40 – 17:20

26. april Milano Malpensa – Oslo 11:30 – 14:05

OVERNATTING
Antico Borgo di Tabiano – Relais de charme

Velkommen til et helt unikt hotell. Beliggende oppe på en høyde ligger det et gammelt slott og festningsverk. Nå forvandlet til et helt nydelig overnattingsted med alt fra spa, hage svømmebasseng til restaurant

 Vår italienske tur går til den klassiske regionen Emilia-Romagna. Dette er en av Italias mest allsidige og innflytelsesrike regioner. Den er kjent for sin historie, og kjent for sin gastronomi i verdensklasse. Hva med Parmigiano-Reggiano, verdensberømt ost kjent som «kongen av oster». Aceto Balsamico di Modena er det ypperste av balsamico. Prosciutto di Parma-spekeskinke som smelter på tungen. pastafavorittene Tortellini og Lasagne, eller Pasta Bolognese fra Bologna?  Så må vi ikke glemme jentenes favorittdrikk, Lambrusco.., en gang en litt søt og klissete rødvin med bobler. Her har det skjedd ting. Legger vi til autentiske og vakre byer fra lang tilbake i tid, får vi Emilia – Romagna.

Vi skal rundt om på landsbygda for å oppleve essensen av Emilia-Romagna sammen med Christian Wernersen. Her skal vi besøke samarbeidspartnere av Christian, og få smake på delikatesser som Parmesan, Parmaskinke og balsamico, alt rett fra kilden. Bedre blir det ikke. Italia byr oss på vin, så er tilfelle også i Emilia – Romagna. Regionen er blant de største vinprodusentene i Italia, og de satser mer og mer på kvalitetsvin. En tredjedel av produksjonen er nå DOC/DOCG klassifisert. Det må vi selvsagt se, og smake, nærmere på. Så skal vi selvsagt innom noen av disse fine middelalderbyene som Italia er så kjent for. Der skal vi sitte på det lokale torget og bare hygge oss.

På denne turen skal vi bo fint, spise godt og få mange gode opplevelser. Alt i rett tempo.