Historiske england

21. – 25. mai 2024

Tenk på de klassiske engelske landsbyseriene hvor steinhusene står tett med rosebugnede hager, tegltak og små vinduer. Landsbyer omkranset av duvende grønne enger. Vi skal til Cotswolds, som trolig er det fineste og mest autentiske område man kan finne i England.

 Et kulturlandskap som har fått betegnelsen AOBN, et spesielt vakkert landskap. Cotswolds innbyr til fantastiske opplevelser mellom gamle landsbyer, hvor puber og gamle møller dukker opp med jevne mellomrom. Vakrere blir det ikke.

Det naturskjønne området Cotswolds ligger ett par timers kjøring nordvest for London.  Det utgjøre et av Englands mest eventyrlige områder. Det er som reise tilbake i tid når man kommer til de mange små landsbyene i området, det er som en skattkiste av småsteder fra en svunnen tid. Vi skal ha tilhold i byen Cheltenham, en by hvis historie strekker seg tilbake til middelalderen. Denne litt små fasjonable byen byr på alle bekvemmeligheter og tilbud en by skal ha.

Den er også et helt utmerket utgangspunkt for å utforske de fineste stedene i Cotswolds.

Vi skal/kan bo på Queens Hotel, et fire stjerners boutique hotell som ligger perfekt til i Cheltenham. Ordet ærverdig passer godt på dette hotellet. Det er en bar og en deilig hage til disposisjon, det vi trenger etter en god dag med opplevelser.

Omgivelsene til utallige serier og filmer som Downton Abby, The Crown og Bridget Jones Dagbok gir en fantastisk kulisse til gode opplevelser. Cotwolds innbyr til å bruke dager utendørs, med grønne åser, sauer på beite og pittoreske landsbyer. Vi skal besøke de fineste byene man kan tenke seg.  Bourton-on-the-Water er en slik by, kåret til den peneste byen i England. Med lave stenbroer over elven Windrush er det en idyll av en annen verden.

Upper and Lower Slaughter er kanskje ikke de koseligste navnene, men det er to billedskjønne steder med sine honningsfargede hus.

Stow-On-The-Wold er en historisk markedsby. Vi er i et område av England hvor sauer og produksjon av ull skapte rikdom. Som områdets høyest beliggende by, 240 meter over havet, var det markedsby for omsetting av sauer. Byen med aner tilbake til Romerriket innbyr og til en kopp med god engelsk te i en av byens gamle te-salonger.

Dette er noen av byene vi kommer til å besøke i vakre Cotswolds.

Så blir også en klassisk togtur i et dampdrevent tog, med konduktører fra en svunnen tid. Fra Cheltenham til Broadway,

Når vi er i England må vi selvsagt besøke et slott. Berkeley Castle er et unikt sted, selv til England å være. Familien som bor der, har bodd der i sammenhengende 900 år. Vi vil få en omvisning på slottet, og i hagen rundt. Så blir det publunsj på Berkeley Arms.

En annen ting er de engelske hagene, som er fantastiske, spesielt på våren. Painswick Rococo Garden er en slik hage. Designet i 1740 med en fantastisk utsikt over byen Painswick, som blir kalt the Queens of Cotwolds.

På denne turen skal vi oppleve noe av det fineste og koseligste England har å by på oss på.

Nærmere dagsprogram kommer.

Flytider:

21. mai:
Oslo – London Gatwick 13:05 – 14:25 Norwegian

25. mai:
London Gatwick – Oslo 18.40 – 21:45 Norwegian

Dette er et forslag. Det er mange andre flytider også.

Pris: Avhenger av kvalitet på hotell