FAMILIY SPORTS CLUB ÅLESUND

HØSTTUR med vandring og gode opplevelser i spania

5. – 12. november 2022

Nå har tiden endelig kommet for nye opplevelser sammen med treningsvenner. I starten på november går ferden mot Spania.  Vi skal som vanlig forsøke å kombinere det aktive, med det koselige. Ferden går til området rundt Valencia. Vi skal oppleve god mat, fine steder og god stemning i et trivelig selskap.

Litt om hva vi skal oppleve på turen

Spania skal denne gangen by oss på både et opphold i fjellene innenfor kysten, før ferden går ned til havet. I fjellene, som ikke er så høye, skal vi bevege oss i takt med naturen. Vi skal sørge for at de daglige målene på skrittelleren blir møtt..  Fine landsbyene med sjarmerende torv, hvor vi kan slukke tørsten skal oppdages. Spanjolene omtaler ofte innlandet som El Campo, det er gjerne fine områder og lite turister på landsbygda. Vi skal som vanlig på jakt etter noe som kan gi oss gode opplevelser.

Ute ved havet, i Valencia, skal vi forhåpentligvis få en siste touch av sommer. Området er en av de varmeste i Spania. Så her er det gode muligheter for sommertemperaturer. Valencia er en by som har klart å forene det historiske, med det fremtidsrettede. Her finner man den fine gamlebyen Barrio El Carmen. Den store mathallen Mercato Central er en av de eldste i Europa, det startet som et utemarked i 1839. Nå er det et innendørsmarked på 8000 kvadrat meter med en imponerende kuppel midt på det flotte bygget. Hit kommer de lokale leverandørene med sine varer. Fiskernes kvarter, El Cabanyal, vil også begeistre dere.  

Valencia er en by som har flotte strender, og vi skal bo ved en av disse. Det er hyggelig å sitte ved en strandrestaurant og høre bølgene. Byen ble rammet av en stor flom på 1950-tallet, byens elv ble lagt om.  General Franco ville lage motorvei på den gamle eleven, det motsatte innbyggerne i Valencia seg. Så de laget en park på ni kilometer gjennom byen, som har blitt byens grønne lunge.  Jardin del Turia har blitt en stor attraksjon. Det har blitt en helt fantastisk park, som inneholder alt fra cafeer, til zoo, botanisk hage, museer og mye mye mer

Mat må vi ha når vi er på tur. Valencia er kjent som hovedstaden for Paella. Den kommer i mange former, både med fisk og kjøtt. Det skal vi selvsagt utforske nærmere. Når vi er i fjellene, skal vi bli servert skikkelig husmannkost fra området. Og til slutt, hva er bedre enn å sitte på en uterestaurant i Spania med noe godt i glasset, og kose seg med tapas. Vi kan ikke bare kose oss, vi må også drive idrett. Ålesundmesterskap i «kaste på stikka» står for tur.

Som alltid på våre turer er «alt» inkludert. Fly, hotell, felles måltider, transport og utflukter. Det gjør at man enkelt kan hygge seg med de andre som er på tur. God stemning blir det alltid.

Et mer detaljert program kommer nærmere avreise. Det som alltid er på programmet er fine gåturer for folk flest. Turer med passe tempo, og lengde. Vingårdslunsj må vi ha. Spesielle restauranter er vi alltid på jakt etter, og mat som kommer fra området. Så skal turen være en vitamininnsprøytning for høsten og vinteren.

Hotell:

Når vi er innlandet skal vi bo i Alcoy. Det er på veien til Valencia. Her ligger Serra de Mariola. Vi skal bo på Hotel Reconquista.  Det er fine turmuligheter rundt byen.

I Valencia skal vi bo ved stranden, på Hotel Miramar. God beliggenhet ved havet, med takterrasse og kort avstand til Byen.

Flytider:

I disse litt turbulente tider for flyplasser rundt om i Europa har vi funnet en direkterute fra Ålesund. Det tenker vi er trygt og godt. Fine flytider er det også.

Vigra Ålesund – Alicante direkte lørdag 5. november klokken 14:35 – 18:25

Alicante – Ålesund direkte lørdag 12. november klokken 10:00 – 13:55