Opera i klassiske Verona, og vandring ved Gardasjøen

Juni / juli / august 2023

Utendørs opera i måneskinn i Romeo og Julies egen by, Verona, er en helt unik opplevelse – med noen av verdens beste sangere og det klassiske romerske amfiteateret badende i scenelys.

Også Gardasjøen har noe magisk over seg, med vakre landsbyer som speiler seg i en krystallklar innsjø, omgitt av et landskap som innbyr til hygge. Vandreturer i strålende omgivelser vil gjøre denne turen komplett.

Litt om hv vi skal oppleve på turen

La Dolce Vita

Det gode liv ved vakre Gardasjøen lokker. Dette er Italias største innsjø, på størrelse med Mjøsa. I den nordlige enden er den omkranset av fjell , i den sørlige av vinranker- og rundt hele sjøen finner man en rekke nydelige småbyer, som GardaSirmioneLazise  og Malcesine.

Byene bindes sammen av et nettverk av koselige båter som tøffer rolig fra havn til havn. Her kan man ta Italias svar på Skibladner på leting etter italiensk kaffe og is, eller andre godsaker landet er kjent for.

Vi bor i praktfulle omgivelser i Malcesine, litt nord i Gardasjøen, som også gir oss umiddelbar tilgang på fjellet Monte Baldo. Fra byen går det en helt spesiell gondolheis, som roterer 360 grader på sin ferd mot toppen. På 1800 meters høyde får vi panoramautsikt over innsjøen og landemerker som Adamello og Presanellafjellene i nord og Dolomittene i øst.

Her vil vi få fine dager med flott vandring både nede ved innsjøen og oppe i fjellet. Når kvelden senker seg, skal vi selvsagt også oppleve den magiske solnedgangen over Gardasjøen.

Vino i Bardolino

Sjarmerende Bardolino, med sine brosteinbelagte gater og hyggelige havn, er kjent for sine vingårder, som ligger pent plassert i åsene over byen. Det er alltid koselig å besøke en av disse klassiske vingårdene, som oser av italiensk stolthet og samvittighetsfullt arbeid. Produksjon av vin er en møysommelig tradisjon, som har gått i arv gjennom generasjoner.

Det er all denne historien vi skal få ta del i når vi skal på omvisning, som naturligvis inkluderer generøs prøvesmaking og en ordentlig italiensk vingårdslunsj.

Måneskinnsopera i Verona

Helt i sør av Gardasjøen, der landskapet flater ut, ligger  Romeo og Julies egen by, Verona., med aner helt tilbake til 300 år før Kristus. Midtpunktet i byen er Piazza Bra, hvor Arena di Verona ligger. Dette er et ekte romersk amfiteater, som er eldre enn Colosseum i Roma.

Arena di Verona ble trolig oppført i år 30 etter Kristus. Den ble brukt til idretts- og jegerleker, men muligens også blodige gladiatorkamper. Romerne kalte dette for Ludi. Disse lekene var så berømte at de trakk folk langveisfra. Amfiet hadde plass til hele 30 000 mennesker, og det for over 2000 år siden. Nå er kapasiteten omtrent halvparten. I disse unike omgivelser skal vi få oppleve Giuseppe Verdis klassiske opera Aida. Disse kveldsforestillingene i Verona er kjent for sin fantastiske atmosfære.

På denne turen vil man få en aktiv ferie i akkurat det riktige tempo. Storslagen natur og sol kombinert med det italienske kjøkkenet og opera i friluft vil gjøre det hele både berikende og særdeles minneverdig.

 

Høydepunkter

 • Opera i Verona
 • Flotte byer rundt Gardasjøen
 • Utsikten fra Monte Baldo
 • Fine turer til fots
 • Vingårdsbesøk

 

Informasjon

Pris: Kommer om kort tid

Prisen inkluderer:

 • flyreise
 • hotell
 • frokost, lunsj og middager
 • alt av transport
 • alle utflukter
 • inngang til alle attraksjoner

Pristillegg for enkeltrom – NOK 2.300,-