GJERDRUM T&F

Bli med på en spennende tur til vakre Sicilia

20.09 – 27.09 2022

Sicilia, denne myteomspunnende, dramatiske og vakre øya i Middelhavet. Beleiret og okkupert av fremmede makter gjennom hundrevis av år. Kjent for den aktive vulkanen Etna, og som fødestedet til mafiaen. Alt, og alle, har på sin måte satt sitt preg på denne øya.

Dette skal vi utforske nærmere under vårt opphold på øya, men fremfor alt skal vi lete etter en skjønnhet som må oppleves..

Litt om hva vi skal oppleve på turen

Marina di Ragusa

Vi skal starte uken med å være ute ved havet. Sør-øst på øya ligger den lille og fine kystbyen Marina di Ragusa. Her skal vi bo på Hotel Baia del Sole, et lite “fiskesprett” fra stranden. Hotellet har en egen strand med solstoler og parasoller. Byen er et godt utgangspunkt for å oppleve de fine barokkbyene i området. De er som et lite skattekammer av opplevelser og sjarm. Her skal vi få gode og aktive opplevelser. En av de fineste er når vi kommer vandrende inn på torvet i Ragusa Ibla, og setter oss ned med byens mektige katedralen foran oss. Vi skal også besøke den koselige “sjokoladehovedstaden” Modica. Vi skal også se den berømte solnedgangen i Punta Secca. Ikke bli overrasket om det er både ett og to brudepar der, uansett hvilken dag det er. Så skal vi selvsagt unne oss tid på stranden.

Det ekte Sicilia

Vi skal på en reise innover på øya. Dit ingen turister kommer. Der skal vi oppleve det ekte Sicilia, så midt på øya som det er mulig å komme. Her skal vi oppleve hvordan lokalbefolkningen har det. Vi bor i en liten hyggelig by. Vi skal ut å vandre på en nedlagt jernbanestrekning bygget under Mussolinis tid. Vi skal vandre over broer og gjennom tunneler (med hodelykter). Det blir også et «hjemme hos besøk» hos en venn.
De med en gammel idrettsskade kan sitte ved svømmebassenget, nyte utsikten og følge med gjengen som beveger seg til fots. Så møtes vi alle rundt svømmebassenget til lystige forfriskninger, og kanskje et bad. Så skal vi ta oss opp til den lille byen Assoro, byen som det sies er eldre enn Roma. Og som selvsagt ligger på en fjelltopp. Der skal vi sitte på byens torg, spise pizza og kjenne på den sicilianske stemningen.

Den aktive vulkanen Etna

3350 meter over havet stiger den. Det som helt klart må betegnes som et landemerke på Sicilia. Vulkanen Etna er den mest aktive i Europa. For oss mennesker er ikke vulkanen farlig, men det kan bli spennende. Vi skal ut å bevege oss i et vulkansk landskap. Vi vil se mange gamle krater, og vi vil se hvordan lavaen har satt sitt preg på området.

Taormina

Sicilia byr på så mye vakkert. Vår reise startet ute ved havet, og slutter ved havet. Vi skal oppleve vakre Taormina. Byen, som ligger på en hylle 200 meter over havet, med nydelig utsikt utover stredet som skiller Sicilia fra fastlandet. Byen huser også et gresk amfiteater med plass til 15.000 mennesker. Gjennom Porta di Catania og Porta di Messina, kommer man inn på hovedgaten Corso Umberto 1. Byen var en gammel festningsby i tidligere tider. Innenfor portene er det et mylder av koselige butikker, kirker, trange smug og åpne plasser med utsikt over havet. For å komme ned på stranden, kan man ta en gondolbane.. Den vakreste av alle Sicilias byer, sies det om Taormina. La oss vise deg vårt Sicilia. Her er vi lokalkjente. Bli med på en tur til Middelhavets største øy. Få historier om mafia, hverdagslivet langt sør i Italia og opplev det urørte Sicilia. Dette er en reiseopplevelse av de sjeldne.

Høydepunkter:

• Barokkbyene rundt Marina di Ragusa
• Lokallivet I den lille byen Assoro.
• Vandring I et fint landskap
• Vulkanen Etna.
• Det ekte Sicilia.

Bosted

Generelt god standard på hotellene. Vi bor på følgende hotell:
Marina di Ragusa:Hotel Baia del Sole
Enna: Hotel Federico 2/ kan bli endring
Taormina: Kommer

Hva inngår i prisen:

• Fly t/r Oslo – Catania, Sicilia. Direkte fly Norwegian
• All busstransport I egen buss
• Overnatting – del i dobbeltrom.
• Frokost, lunsj og middag med et glass vin, alle dager – altså helpensjon.
• Alle utflukter
• Lokalkjent turleder fra Kort Applaus Travel (Petter)
Unntak:
• Lunsj ankomst-/avreisedag.
• Lunsj på fridag
• Enkeltrom, her er det et tillegg I pris

Gradering av turen
*

Flytider:

20. september: Oslo – Catania 15:45 – 19:20 Norwegian, direktefly
27. september: Catania – Oslo 20:05 – 23:45 Norwegian, direktefly