TRENING OG OPPLEVELSER – HÅND I HÅND

– En reise fra Granada til havet

11. – 18. oktober 2024

Beliggende ved foten av den majestetiske fjellkjeden Sierra Nevada finner vi Granada. Byen var arabernes siste utpost i Spania, hvilket fortsatt setter sitt helt unike preg på byen. Det er ikke uten grunn at Granada blir betegnet som den vakreste av Spanias byer. Med ikoniske og vakre Alhambra, den røde borgen, som det store og naturlige høydepunkt i denne nydelige byen.

Fra Granada tar vi den korte turen ned til havet, og til Costa Tropical. Kystbyen Almuñécar ligger i hjerte av Costa Tropical, som kanskje har det beste klimaet i hele Spania, hvilket også synes godt. Her vokser det nemlig tropiske frukter som avocado, mango og kaffe. Almuñécar har en vakker gamleby, og fine strender, hvor solfylte dager virkelig skal nytes.

Litt om hva vi skal oppleve på turen

Granada – en historisk by

Vi skal oppleve en by som var tidlig ute med det meste. Granada var maurernes siste bastion i Spania.  I nesten 800 hundre år opplevde byen en historisk reise på mange felt. Hvor forskjellige trosretninger levde side om side. Byen hadde opplevd en gullalder med handel, håndverksproduksjon, jordbruk, skoler og vitenskap, som var uten sidestykke i det øvrige Vest-Europa. Emiratet Granada kunne også by på utdanning, gatebelysning og vannforsyning for de bedre stilte. Byen tiltrakk seg både jøder, kristne og var et av Europas aller viktigste kulturelle sentre.

År 1492 var et viktig årstall for Granada. Isabella 1 og Ferdinand 2, kjent som det de katolske monarkene, drev ut muslimene av det som senere skulle bli kjent som Spania. Vitnesbyrdet fra en svunnen tid hviler fortsatt over Granada med sine spesielle områder av byen. Albaicin, det historiske arabernabolaget i Granada er et slikt område. Her er pittoreske gater omkranset av hvite murhus i typisk maurisk stil. Her finner du også gaten Calle Elvira, en gang i tiden Granadas hovedgate. Her ligger Mirador de San Nicolás, som også et populært sted for lokalbefolkningen. Her er det alltid god stemning med gatemusikanter, og den fineste utsikten over Alhambra og Sierra Nevada-fjellene.

Flamenco, tapas og natur

Flamenco er en del av Granadas sjel. I den gamle sigøynerbydelen Sacromento finnes fortsatt de gamle hulehusene, mange omgjort til restauranter og barer. Det er en perfekt ramme for heftig flamencodans. Sjarmerende og spennende er også disse gamle bydelene, med sine trange gater, smug, hyggelige små butikker, bygninger i forskjellige fasonger og koselige torg om innbyr til et glass.

Selv om Granada har en helt enestående gammel by, også i Spansk målestokk, byr den på så mye mer. Det er en livlig by, med et kompakt og sjarmerende sentrum. Her er alt innenfor gangavstand. Gjennom byen renner den lille elven Darro, med sine gamle broer. Tapaskulturen lever i beste velgående, hvor man får servert en tapas til drikken man bestiller. Finere drikke man bestiller, jo finere tapas får man, er regelen. I Granada har man naturen tett på seg. Sierra Nevada-fjellene ligger rett ovenfor byen, med Mulhacèn på hele 3479 meter over havet som høyeste topp. Her ligger Monachil, rett utenfor byen. Med utallige turmuligheter, og kanskje den mest spennende turen dere vil oppleve noen gang.

Alhambra

Til slutt, fantastiske Alhambra. Bygget som et rent festningsverk på 800-tallet, og senere gjort om til palass. Hele dette store anlegget er i det store og hele bevart slik det var under Maurenes tid. Her er det storslåtte områder med bueganger, bassenger og fontener. En av mange attraksjoner er hageanlegget Generalife. Et av verdens vakreste hageanlegg, hvor nydelige Patio de la Ria er bevart fra 1300-tallet. Vann i kanaler og basseng var et hovedtrekk i mauriske hager. Her er det mye fint å ta innover seg.

Ved havet

Almuñécar ligger ved havet, langs den solrike kysten Costa Tropical. Noen kaller det også for Costa Granada. Til forskjell fra andre områder i Spania er det ikke så utbygget her. Med fjellene i bakgrunn, og Middelhavet som nærmeste nabo, er det enkelt å hygge seg her. Det som en gang var en liten fiskelandsby, har utviklet seg til å bli en by for spanjoler. Det er fine strender, og nydelig vann. Her er det elleve strender med blått flagg, som tilsier at det er helt utmerket og klart vann. Byen er delt i to, med en ny og en gammel del. Gamlebyen innbyr til mye hygge på varme kvelder.

Løfter du blikket hvor som helst i Almuñécar får du øye på borgen Castillo de San Miguel. En gang i tiden hadde den 46 tårn. Det er et naturlig utfluktsmål en rolig formiddag eller sen ettermiddag. En annen utflukt som vil falle i smak, er et besøk hos Europas eneste kaffeplantasje. Noe som kan bli morsomt, er et besøk hos romprodusenten i Salobrena. Så har vi noen svensker i nabolaget som driver en plantasje med tropiske frukter. Her er det mye å morsomt å gjøre. Så har man livet ved strandpromenaden, og stranden. Hvor vi skal kose oss.

Aktiviteter

For de som ønsker vil det bli gode muligheter for aktivitet på turen. Det vil bli morgentrening på utvalgte dager. Vi kommer til å dele opp i to grupper på vandringsdagene, hvor de som vil gå lenger får mulighet til det. Nede ved havet vil vi legge til rette for både sykling og padling, i tillegg til vandring.

Høydepunkter:

  • Bylivet i Granada
  • Alhambra
  • Vandring i Sierra Nevada
  • Strandliv i Almuñécar
  • Besøk på kaffeplantasje

Hotell:

Los Àngeles Hotel & Spa ****
Et fint fire stjerners hotell i Granada. Beliggende i fotavstand til hjerte av Granada. Svømmebasseng, og mulighet for SPA -behandlinger.

Hotel Victoria Playa ****
Et fire stjernes hotell beliggende i Almuñécar. Her er det to svømmebassenger, bar/cafeteria og alle rom har balkong.

Fly:

11. oktober:
Oslo Gardermoen – Malaga kl 15.05 – 19.05
med Norwegian direkte

18. oktober:
Malaga – Oslo Gardemoen kl 11.20 – 17.55 med Norwegian direkte

Pris:

NOK 18.490,-
NOK 2.625 – enkeltromstillegg