HERR & FRU

Essensen av italia

2. – 7. oktober 2024

Italia er en skattkiste av opplevelser, fra fjellene i nord til strender og antikke byer i sør.  I år velger vi oss en klassiker som alltid begeistrer. Toscana med sitt bølgende landskap er som et levende maleri som utfolder seg foran deg. Historiske byer setter den perfekte rammen for en ferie i Italia.  Her skal vi kose oss ved havet, og vi skal sitte på idylliske torg i middelalderbyer som Firenze og Lucca.

Vi skal også til Emilia- Romagna, hvor vi skal være med Christian Wernersen på besøk hos venner som produserer noe av det beste nordmenn kan tenke seg.

Italia er fullt av smaker, de er verdenskjente for sin gastronomi. Det skal vi oppleve på nært hold. Vi skal besøke produsenter av både ost, balsamico, olivenolje og så skal vi selvsagt på vingård.  Vi skal besøke venner av Christian Wernersen, som skal by oss på de beste smakene av Italia man kan tenke seg.

Bølgende åser, sypresser, middelalderbyer, slott, gamle kirker og kloster er essensen av Toscana. Vi skal finne frem til både små og store perler i dette områdd. Bagno di Lucca er et slikt sted, beliggende i åsen ovenfor Lucca. Elven Lima renner gjennom sentrum og skaper en pittoresk atmosfære i denne lille byen. Firenze er en annen by som man kan besøke gang etter gang, den forfører alltid. I Emilia-Romagna har man kjente byer som Parma, Bologna og Modena med sine Centro storico. Vi skal bo i Parma, hvor det er Verdi festival under vårt opphold.  Livet blir bedre når man sitter på et hyggelig torg med litt godt i glasset og kjenner på den gode stemningen. 

Vi avslutter oppholdet vårt ved en av de mest klassiske badebyene i Italia. Det er historisk sus over Viareggio. Kjent for sine strender, kanaler og sitt karneval. Her skal vi kose oss, og leve la dolce vità. I oktober er det fortsatt gode badetemperaturer, og det finnes ikke noe mer naturlig enn å bade i en klassisk badeby.

Som alltid når vi er på tur fyller vi på med italiensk historie og anekdoter. Det passer bra når vi beveger oss gjennom et nydelig landskap. Sosialt blir det som alltid topp stemning. I fjor hadde vi en helt strålende tur til Sicilia, hvor vi ble en veldig fin gjeng. Det skal vi gjenskape i år, med Christian Wernersen fra Herr&fru i spissen.

Hotell

Vi skal på en liten rundtur for å få med oss denne fine delen av Italia.
Dette er stedene vi skal overnatte:

Parma:
Novotel Parma Centro – Sentralt beliggende fire stjerners hotell i Parma. Her skal vi bo to netter.

Viareggio:
Hotel Spinelli – Vi bor sentralt til i denne klassiske badebyen. Her skal vi bo tre netter.


HØYDEPUNKTER

 • Det toskanske landskapet
 • Fantastiske byer
 • Bagnio di Lucca
 • Mat og vin
 • God stemning

 

INFORMASJON

Pris: kr 16.950,-

Prisen inkluderer:

 • Flyreise
 • hotell
 • frokost, lunsj og middager
 • alt av transport
 • alle utflukter
 • reiseleder fra Kort Applaus Travel, to språklig (Petter Lo Presti)

  Ikke inkludert i prisen:

  • Enkeltromstillegg – kr 2.700,-

  Flytider

  2. oktober: Sandefjord Torp – Pisa –  klokken 09:15 – 12:05 Ryanair direkte
  7. oktober: Pisa – Sandefjord Torp – klokken 17:55 – 20:45 Ryanair direkte

  03 -Toscana Italia
  04 -Toscana Italia
  06 -Toscana Italia
  05 -Toscana Italia
  07 -Toscana Italia
  08 -Toscana Italia
  09 -Toscana Italia
  02 -Toscana Italia
  01 -Toscana Italia
  previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Shadow