Bli med på en spennende tur til vakre Sicilia

10. – 17. oktober 2023

Sicilia, denne myteomspunnende, dramatiske og vakre øya i Middelhavet. Beleiret og okkupert av fremmede makter gjennom hundrevis av år. Kjent for den aktive vulkanen Etna, og som fødestedet til mafiaen. Alt, og alle, har på sin måte satt sitt preg på denne øya.

Middelhavets største øy er et skattekammer av opplevelser. Vi skal lete oss frem til disse små pittoreske byene sør-øst på Sicilia. Vi skal sitte på vingård og bare nyte livet. Vi bor ved havet, med sine flotte strender rett utenfor hotelldøren. Så går turen inn til det ekte og urørte Sicilia. Midt inne på øya, hvor ingen turister kommer.

Sammen med Christian Wernersen fra Restaurant Herr og Fru skal vi også utforske den fantastiske matkulturen på Sicilia. Det blir både spennende og lærerikt.

Alt dette, og mer til, skal vi utforske nærmere under vårt opphold på øya, men fremfor alt skal vi lete etter en skjønnhet som må oppleves..

Litt om hva vi skal oppleve på turen

Marina di Ragusa

Vi skal starte uken med å være ute ved havet. Sør-øst på øya ligger den lille og fine kystbyen Marina di Ragusa. Her skal vi bo på Hotel Baia del Sole, et lite “fiskesprett” fra stranden. Hotellet har en egen strand med solstoler og parasoller. Byen er et godt utgangspunkt for å oppleve de fine barokkbyene i området. De er som et lite skattekammer av opplevelser og sjarm. Her skal vi få gode og aktive opplevelser. En av de fineste er når vi kommer vandrende inn på torvet i Ragusa Ibla, og setter oss ned med byens mektige katedral foran oss. Vi skal også besøke den koselige “sjokoladehovedstaden” Modica. Vi skal også se den berømte solnedgangen i Punta Secca. Ikke bli overrasket om det er både ett og to brudepar der, uansett hvilken dag det er.  Vi skal selvsagt besøke en av områdets vingårder, hvor vi får en innføring i deres måte å lage vin på. Så skal vi unne oss tid på, og ved, stranden. Sosialt samvær er viktig for alle.

Det ekte Sicilia

Vi skal på en reise innover på øya. Dit ingen turister kommer. Der skal vi oppleve det ekte Sicilia, så midt på øya som det er mulig å komme. Her skal vi oppleve hvordan lokalbefolkningen har det. Vi bor i en liten hyggelig by. Vi skal ut å vandre på en nedlagt jernbanestrekning bygget under Mussolinis tid. Vi skal vandre over broer og gjennom tunneler. Det blir også et «hjemme hos besøk» hos en venn dere ennå ikke kjenner.
De med en gammel idrettsskade kan sitte ved svømmebassenget, nyte utsikten og følge med gjengen som beveger seg til fots. Så møtes vi alle rundt svømmebassenget til lystige forfriskninger, og kanskje et bad. Så skal vi ta oss opp til den lille byen Assoro, byen som det sies er eldre enn Roma. Og som selvsagt ligger på en fjelltopp. Der skal vi sitte på byens torg, spise pizza og kjenne på den sicilianske stemningen.

Den aktive vulkanen Etna

3350 meter over havet stiger den. Det som helt klart må betegnes som et landemerke på Sicilia. Vulkanen Etna er den mest aktive i Europa. For oss mennesker er ikke vulkanen farlig, men det kan bli spennende. Vi skal ut å bevege oss i et vulkansk landskap. Vi vil se mange gamle krater, og vi vil se hvordan lavaen har satt sitt preg på området. Vulkan-asken er viktig for den store vinproduksjonen på øya.

La oss vise deg vårt Sicilia. Her er vi lokalkjente. Bli med på en tur til Middelhavets største øy. Få historier om mafia, hverdagslivet langt sør i Italia og opplev det urørte Sicilia. Dette er en reiseopplevelse.

Høydepunkter

 • Barokkbyene rundt Marina di Ragusa
 • Matopplevelser fra Middelhavets største øy
 • Vandring i fint landskap
 • Vulkanen Etna
 • Lokallivet i den lille byen Assoro
 • Godt sosialt samvær

Bosted

Generelt god standard på hotellene. Vi bor på følgende hotell:
Marina di Ragusa: Hotel Baia del Sole. Her bor vi fem netter
Enna: Hotel Federico 2. Her bor vi to netter.

Pris: 

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Oslo – Catania, Sicilia. Direkte fly Norwegian
 • All busstransport I egen buss
 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Frokost, lunsj og middag med et glass vin – altså helpensjon
 • Alle utflukter
 • Lokalkjent italienskspråklig turleder fra Kort Applaus Travel (Petter Lo Presti)

Unntak:

 • Lunsj på fridag
 • Enkeltrom, her er det et tillegg i pris.

Flytider:

10. oktober: Oslo – Catania 15:45 –19:20 Norwegian, direktefly
17. oktober : Catania – Oslo 20:05 – 23:45 Norwegian, direktefly