HERREKLUBBEN TIL SICILIA

13. – 20. april 2024

Sicilia, denne myteomspunnende, dramatiske og vakre øya i Middelhavet. Beleiret og okkupert av fremmede makter gjennom hundrevis av år. Kjent for den aktive vulkanen Etna, og som fødestedet til mafiaen. Alt, og alle, har på sin måte satt sitt preg på denne øya.

Middelhavets største øy er et skattekammer av opplevelser. Vi skal lete oss frem til disse små pittoreske byene sør-øst på Sicilia. Vi skal sitte på vingård og bare nyte livet. Vi bor ved havet, med sine flotte strender rett utenfor hotelldøren. Så går turen inn til det ekte og urørte Sicilia. Midt inne på øya, hvor ingen turister kommer.

Terje Bjergas vennetur, også kjent som Herreklubben, skal på nye eventyr. Det blir spennende steder utenfor allfarvei, på den fineste tiden av året. Våren på Sicilia er fantastisk. Vi skal oppleve en borg hugget rett ut av fjellet, det blir lunsjer på siciliansk måte, sosiale opplevelser i verdensklasse, vandring på en nedlagt jernbane, som til slutt ender opp på en terrasse med utsikt over indre Sicilia. Mer lokalt blir det ikke, dere skal oppleve det ekte Sicilia, av en som er lokalkjent på øya. Det blir skreddersøm for Herreklubben.

Alt dette, og mer til, skal vi utforske nærmere under vårt opphold på øya, men fremfor alt skal vi lete etter en de gode opplevelsene.

Det ekte Sicilia

Vi starter reisen på Sicilia med å ta oss fra kysten, og inn i landet.  Dit ingen turister kommer. Vi er omtrent så midt på denne øyen som det er mulig å komme. Her skal vi oppleve det ekte Sicilia.

Vi bor i en liten hyggelig by. Det blir borgbesøk i en helt uvanlig borg, i en by hvor mange fortsatt bor i grotter. Det blir lunsj i det som engang var en borgaktig residens for den tids adel. Vi skal ut å vandre på en nedlagt jernbanestrekning bygget under Mussolinis tid. På den beste tiden av året, det er så grønt og fint.  Vi skal vandre over broer og gjennom tunneler. Det blir også et «hjemme hos besøk» hos en venn.

De med en gammel idrettsskade kan sitte ved svømmebassenget, nyte utsikten og følge med gjengen som beveger seg til fots. Så møtes vi alle på terrassen til lystige forfriskninger, og kanskje et bad. Så skal vi ta oss opp til den lille byen Assoro, byen som det sies er eldre enn Roma. Og som selvsagt ligger på en fjelltopp. Der skal vi sitte på byens torg, spise pizza og kjenne på den sicilianske stemningen.

 

Marina di Ragusa

Sør-øst på øya ligger den lille og fine kystbyen Marina di Ragusa. Her skal vi bo på Hotel Baia del Sole, et lite “fiskesprett” fra stranden. Hotellet har en egen strand med solstoler og parasoller. Byen er et godt utgangspunkt for å oppleve de fine barokkbyene i området. De er som et lite skattekammer av opplevelser og sjarm. Her skal vi få gode og aktive opplevelser. En av de fineste er når vi kommer vandrende inn på torvet i Ragusa Ibla, og setter oss ned med byens mektige katedral foran oss.

Det blir besøk i den evigvakre kystbyen Marzamemi. På storhetstiden, hvor tunfisken gikk tett inntil land, var det et yrende liv der. I nabolaget ligger Noto, byen som ble flyttet 10 kilometer etter jordskjelvet i 1693. En perle av en barokkby. Ukjent for de fleste, men ikke for oss.  Så skal vi på vingård i Vittoria. Det er alltid gøy. Avslutningsvis tar vi med oss Arkimedes og Santa Lucia sin hjemby. Siracusa, den største av de greske byene på Sicilia.

Vi snakker om historiens gang på Sicilia, og vi må naturligvis snakke om mafia, livet og alt annet som passer en herreklubb.

Dette er en reise som ikke blir lett å glemme.

 

Bosted

Assoro: Vi innkvarteres på Villa Lo Presti i fire netter. Her får dere eget hus til disposisjon. Svømmebasseng og utsikt.

Marina di Ragusa: Hotel Baia del Sole. Tre netter.

Avreisetider

Det er muligheter for tre forskjellige avreisesteder:

Alternativ 1:
13. april Oslo – Catania 09:20 – 16:10 via Amsterdam KLM
20. april: Catania – Oslo 16:55 – 22:35 via Amsterdam KLM

Alternativ 2:
13. april: Stavanger – Catania 10:10 – 16:10 via Amsterdam KLM
20.april: Catania – Stavanger 16:55 – 22:25 via Amsterdam KLM

Alternativ 3:
13. april: Torp – Catania 09.00 – 16:10 via Amsterdam KLM
20. april: Catania – Torp 16:55 – 23:00 via Amsterdam KLM

PRIS

Oslo/Torp: NOK 18.495,-
Stavanger: NOK 18.995,-

Pris med enkeltrom på forespørsel

Prisen inkluderer:

  • Fly t/r Norge – Sicilia. KLM via Amsterdam
  • All busstransport I egen buss
  • Overnatting – del i dobbeltrom.
  • Frokost, lunsj og middag med et glass vin – altså helpensjon
  • Alle utflukter
  • Lokalkjent italienskspråklig turleder fra Kort Applaus Travel (Petter Lo Presti)

Unntak:

  • Lunsj på fridag
  • Enkeltrom, her er det et tillegg i pris.
Sicilia3
Sicilia5
Sicilia1
Sicilia2
PiazzaArmerina
PuntaSecca
Etna
Villalopresti
Marzamemi
Villalopresti2
Sicilia-3
Villalopresti4
Marinadiragusa
Sicilia-4
Sperlinga
Nicosia
Sicilia-2
Sicilia - sauer
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow