SKULLERUD GV

EVENTYRLIGE Puglia

1. – 8. juni 2024

Vi skal oppleve èn av Italias best bevarte hemmeligheter. Hvis vi ser Italia som en støvel, skal vi ned på hælen. Her finner vi uimotståelig vakre Puglia.  Regionen er et sant eventyr av flotte steder.

Puglia byr oss på sjarmerende og gamle byer. Disse byene minner om Hellas med sine hvitkalkede hus. Hvorfor det er slik har selvsagt med gammel historie å gjøre, som overalt ellers i Sør-Italia. Her finner vi de helt spesielle Trulli-husene, og her ligger vakre Matera, kjent som grottebyen. Puglia har fantastiske strender og krystallklart vann. Her står virkelig opplevelsene i kø.

En reiseskildring fra Puglia ville sannsynligvis være omfattende. Her er det et landskap som innbyr til jordbruk, med sin røde og næringsrike jord. Utallige vridde og gamle oliventrær gir oss et klart hint om at her er det et levd liv. Vinranker som godgjør seg under solen. Kortreiste grønnsaker som gir oss fantastisk smak. Innimellom ligger det flotte gårder som byr på alt man ønsker seg av markens grøde. Her ligger det flotte små byer som perler på en snor. Litt inn fra kysten finner vi byer som Martina Franca, Ostuni og Locorodondo. Kjennetegnet for dem alle er at de byr på sjarmerende historiske sentrum med smale brostensgater og særdeles hyggelig fortauskafeer. Så italiensk som bare Italia kan by på.

Langs kysten finner man noen av de fineste kystbyene man kan tenke seg. Helt ukjent for de fleste nordmenn. Polignano a Mare er en slik by. Beliggende på en 24 meters høy klippe ligger gamlebyen som en perle ut mot havet. Her kan man oppleve Speedo-kledde unge menn som kaster seg utfra klippene og ned i Adriaterhavet. Så har man den lille fiskerlandsbyen Monopoli, som er fylt med sjarm og hverdagsliv. Her er det trange idylliske gater hvor klesvasken henger til tørk. Ut mot sjøen går bymuren som skulle beskytte byen mot inntrengere utenfra. Så har man den særdeles pittoreske fiskehavnen med sine små blå båter. Vakrere blir det ikke.

Alberobello er en annen helt fantastisk by vi skal besøke. Store deler av byen består av de helt spesielle Trulli-husene. Det er tradisjonelle kalkstenhus fra Valle d’Itria med sine imponerende kjegletak, bygget helt uten sement. De er så unike at de er på verdensarvlisten, og vi skal få vite mer om hvorfor de ble bygget slik. En annen helt spesiell by er Matera, og gamlebyen Sassi di Matera. Den har vært bebodd siden førhistorisk tid, og man tror kanskje det er den eldste bosetningen i Italia. Sassi er en ravine, hvor boligene er hugget inn i fjellet godt nede i ravinen. Så her bor man i grotter, og det er mange av dem. Dette er en opplevelse av de sjeldne. Det er også Lecce, byen som blir kalt Sør-Italias Firenze. Byen blir også kalt barokkens perle. Her er det eleganse og storhet med alt fra romerske teatre til staselig barokk arkitektur i et kompakt sentrum. Det kan ikke være et bedre sted å nyte en gelato.

Vi skal bo på et hotell som ligger nede ved havet, med svømmebasseng og utendørs bar.  Her skal vi absorbere alle de flotte inntrykkende og nyte livet i rett tempo, med bading, hygge og gode måltider som gjenspeiler mattradisjonene i området vi er i. Det blir besøk på vingård og kanskje en olivenfarm. Vi skal gjøre de tingene som krydrer livet. Alt i en hyggelig, morsom og sosial setting.

Hotell

Hotel Torre Guaceto ****
Det er et firestjerners hotell hvor vi har frokost og middag. Det er balkong eller terrasse på alle rom. Svømmebasseng og bevertning.


HØYDEPUNKTER

 • Alberobello – med sine trulli- hus. Kan det være en smurfeby?
 • Matera – Den magiske grottebyen
 • Monopoli og Polignano a Mare ved havet
 • Lecce – Et eventyr av en by.
 • Mat og godt reisefølge

 

INFORMASJON

Pris
Fra NOK 18.650,-

Prisen inkluderer:

 • Flyreise
 • hotell
 • frokost og middager
 • alt av transport
 • alle utflukter
 • inngang til alle attraksjoner
 • reiseleder fra Kort Applaus Travel

Ikke inkludert i prisen:

 • Lunsj på fridag
 • Enkeltromstillegg – NOK 2345,-

Flytider

1. juni: Oslo – Bari klokken 13:40 – 16:50 Norwegian direkte
8. juni:
Bari – Oslo klokken 17:30 – 20:35 Norwegian direkte

vår i Puglia
Sassi di Matera
poligano 2
Matera
mat
Martina Franca
handel alberobello
Alberobello
Alberobello med blomster
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow