REISEKLUBBEN FREDRIKSTAD

SPENNENDE portugal

Portugal er et land utenom det vanlige. Landets grenser ser fortsatt ut som de gjorde på midten av 1200-tallet. Noen århundrer etter var det portugisiske imperiet et av verdens mektigste. Det hersket over Brasil, portugisiske India og store deler av Afrika. Det er dette landet vi skal besøke i september måned.

Vi setter kursen mot Faro, og den lille byen Monte Gordo. Her vil vi få tilnærmet solgaranti, med sommertemperaturer i både luft og vann. Her skal vi hygge oss, med fine og spennende utflukter. Så bor vi helt nede ved havet, med stranden som nærmeste nabo. Bedre kan man ikke få det.

Vi ankommer med direktefly til Faro på Algarvekysten, og setter kursen en time østover mot den spanske grensen. De fleste og beste strendene ligger i dette området. Her er det mange fine og historiske byer. Her skal vi bo sentralt til, nære hav og by. Vi bor på ett hotell hele uken, og gjør våre utflukter derifra. Så her er det bare å pakke ut, og legge inn skapet. Et godt hotell med basseng og gode fasiliteter venter oss.  Monte Gordo ligger på et helt flatt område, så det er lett å bevege seg rundt. Byen er ikke så stor, men har et hyggelig sentrum.  Denne delen av Portugal byr oss på så mye. Vi skal oppleve noen små øyer utenfor Faro, med båt. Tavira, en særdeles hyggelig by, her blir det Fado og middag. Det, og mere til, skal vi utforske. Vi skal bevege oss langs kysten, spise lunsj i kystbyene. Her er det pittoreske gamlebyer, som innbyr til å sette seg ned å nyte en hyggelig stund. Det er tross alt ferie.

Bacalao er Portugals nasjonalrett, det sies at en kommende kone må kunne lage ulike bacalao retter for hver av årets dager..  Fisken de bruker kommer i stor grad fra Norge. Bacalao står også på vår meny. Vi skal også utforske landet innenfor kysten. Vi skal blant annet besøke Alcoutim, kjent for sin smugleraktivitet i tidligere tider. Mer om det senere. Så er det få kilometer til den spanske grensen. Det er gangavstand til Vila Real Santo Antoniò, som er en liten og koselig grenseby.  Her går det en liten ferje over Guadiana-eleven til den spanske søsterbyen. Så blir det en fin lunsj på spansk jord.

Stranden i Monte Gordo er et kapitel for seg selv. 14 kilometer lang, med krystallklart vann. I forhold til de fleste andre steder i Portugal er vannet godt og varmt. Her kan man rusle langs strandkanten, eller på en fin promenade. Fine steder og sette seg ned er det også.

HOTELL

Sentralt hotell i Monte Gordo

FLYTIDER:

September

Tirsdager: Oslo – Faro klokken 14:35 – 17:35 Norwegian direkte

Tirsdager: Faro – Oslo klokken 18:20-23:20 Norwegian direkte

Lørdager: Oslo – Faro klokken 07:35 – 10:45 Norwegian direkte

Lørdager: Faro – Oslo klokken 11:30 – 16:30 Norwegian direkte

PRIS

Dette er en tur hvor frokost og middager er inkludert alle dager, samt alle lunsjer bortsett fra på fridag (er). Alt av transport og utflukter er inkludert i prisen.

Prisen blir fastsatt ut i fra flytider, og kostnad på det.

iStock-1436432472
iStock-840894744
iStock-1253945761
iStock-1216241401
iStock-1213918081
iStock-1146050418
tavira by night
Taveria by
porugisksk by
portuagal strand
Fiskemarked
previous arrow
next arrow
Shadow