BLI MED TIL VAKRE SICILIA!

10. – 14. september 2024

Sicilia, denne myteomspunne, dramatiske og vakre øya i Middelhavet. Beleiret og okkupert av fremmede makter gjennom hundrevis av år. Kjent for den aktive vulkanen Etna – og som mafiaens fødested. Alt og alle, har på sin måte satt sitt preg på øya.

Middelhavets største øy er et skattkammer av opplevelser – og på denne turen skal vi starte med å lete oss frem til små pittoreske byer i fjellene, midt på Sicilia. Vårt utgangspunkt blir i Agira – en av de eldste byene på øya. Her, høyt opp i denne antikke byen, har vi funnet en perle av et familiedrevet overnattingssted, Case al Borgo. Det er en gammel grend som er gjort om til overnattingssted, med svømmebasseng og en helt fantastisk utsikt.

Fremfor alt handler disse dagene om å ha det hyggelig i vakre omgivelser. Dere vil oppleve det indre Sicilia, med alt det har å tilby, og ikke minst, vi skal glede oss over det sicilianske kjøkken. Det blir vandring blant sitron og olivenlunder i nabobyen Assoro  – og – det blir Mindfulness med utsikt til soloppgangen over vulkanen Etna. I skråningen opp mot Etna ligger de klassiske vingårdene – hvor vi underveis skal på vinsmaking og lunsj.

La Dolce Vita 🙂

Videre går ferden til havet og sagnomsuste Taormina. En annen verden, men samme øy  – og vakkert på en annen måte. Denne historiske byen har uteliv, flotte shoppingmuligheter og selvsagt nydelig strandliv. Her bor vi i hjertet av gamlebyen, på et av Taorminas eldste hotell; Hotel Victoria.

Vil du oppleve Sicilias mange ansikter, er dette turen for deg 🙂

Dag 1;   – Vi blir hentet på flyplassen i Catania og reiser til Agira, hvor vi installerer oss. Middagen inntar vi i familierestauranten på Case al Borgo, lokal Siciliansk og sør-italiensk mat på menyen.

Dag 2;   – Mindfuldness ved bassenget, før en deilig frokost. Vi reiser til den lille, vakre nabobyen Assoro. Her starter vi vandringen på en nedlagt jernbanestrekning, bygget under Mussolinis tid.  Vi skal vandre over broer og igjennom tuneller, blant oliven og sitroner. Vi  vandrer hele veien opp til tronen på toppen av byen, Castello Parco Urbano, med utsikt til alle øyas kanter.  På vei ned tar vi en liten pause med forfriskninger på den lokale piazziaen (torget), før ferden går til en liten Campagnia (mange som bor i de små byene på indre Sicilia har et lite landsted der de dyrker grønnsaker, frukt og oliven – det kalles en campagnia) her blir det en deilig lunsj, lokal kortreist mat og lokal vin. Resten av ettermiddagen slapper vi av her, ved bassenget i solen – eller under soltak.

I passende tid blir vi hentet av bussen som tar oss tilbake til Agira og Case de Borgo. Vi samles til middag på byens piazza.

*de med en gammel idrettsskade (eller ikke ønsker å gå) kan sitte ved svømmebassenget, nyte utsikten og følge med på vandrerne nede i olivenlunden. Vi tilpasser dagene så det passer for alle.

Dag 3;   – Mindfulness ved bassenget før frokost. (Det er også mulighet til en treningsøkt i de gamle trappene i byen, for de som ønsker det).  Vi pakker og gjør oss klare for; Taormina og havet – men før vi kommer hit, blir det et besøk på vingården Gambino Vini.

Familen Gambino var en av de første som satset på vinproduksjon i dette området, så her blir det historie, omvisning, vinsmaking og lunsj (med lokale retter som passer de forskjellige vinene). Gården ligger tett ved vulkanen Etna, i Linguaglossa, med utsikt til havet og Taormina. Det vokser druer som er unike for området – og vi smaker siciliansk vin på sitt beste – i de vakreste omgivelser.

Litt sen ettermiddag ankommer vi magiske Taormina. Vi sjekker inn på Hotel Victoria og får følelsen av det ærverdige, men tradisjonelle Sicilia: Hotel Victorias utforming forteller en historie.

 Vi rusler over torget – kanskje kjenner vi oss igjen og får litt «White Lotus :-)»-følelse, der vi ankommer Il Metropole Hotel, stedet som har inspirert poeter og kunstnere siden 1200-tallet. Det blir drinker og småretter i vakker siciliansk solnedgang – midt imellom magien til Etna og utsikt til den blå Taorminabukten.

Dag 4; Etter frokost på hotellet, pakker vi strand-veskene og tar oss til havet. Her er det opp til den enkelte – om man ønsker å gå trappene – eller om man ønsker å ta gondolen ned til havet.  Ved klippene på stranden venter vår lokale Yogainstruktør med en liten økt, før en dag med deilig strandliv. Dagens lunsj tar vi på Restaurant Il Delfino, hvor de i tillegg til deilig sjømat (og andre sicilianske retter) – kan friste med nydelig utsikt over Mazzarò-bukten.

Hva kan vel da, etter lunsj, passe bedre enn en båttur fra stranden; til Isola Bella Blue Grotto, hvor vi bader fra båten i krystallblått vann – og ikke minst kan se den vakre Taormina-kysten fra havet. Vi lar oss skjemme bort på Sicilia og det blir middag i solnedgang. Mulighet for uteliv, eller rett og slett en koselig liten bar med musikk. Alt ligger rett utenfor døren til hotellet, (selv om man ikke kan tro det, når man er på rommet).

Dag 5;Etter frokost på hotellet, blir det egentid.

Nå er man kjent og vet hvordan man kommer seg til og fra stranden hvis man ønsker det, eller om man bare ønsker å kjenne på pulsen i gatene, på cafeene eller i de små butikkene som er typiske for Taormina.  

Vi blir hentet ved byporten kl 16.00 for avreise Catania.

Høydepunkter

 • Agira
 • Lokallivet i Assoro
 • Vandring i vakkert landskap
 • Vinsmaking ved Etna
 • Taormina
 • Båttur Isola Bella 
 • Yoga på stranden

 • Solnedgang fra Il Metropole Hotel

INFORMASJON

Pris:  NOK 17 995,-

(Enkeltromstillegg: 1 500,-)

Prisen inkluderer:

 • Flyreise
 • Bosted
 • Frokost – lunsj – middag, altså helpensjon (uten drikke)
 • Alt av transport
 • Båttur
 • Vinsmaking
 • Hotel Metropol (mat/drikke)
 • Unntak: lunsj sist dag

 

BOSTED

På indre Sicilia bor vi to netter i fjellandsbyen Agira, på Case al Borgo. Enkel standard, 3 stjerner. Ligger vakkert til i høyden – med magisk utsikt til vulkanen Etna.

I Taormina bor vi to netter på Hotel Victoria, enkel standard, 3 stjerner. Her får man virkelig følelsen av det gamle, ærverdige Sicilia.

 

FLYTIDER:

Tirsdag 10.september 2024:
Oslo – Catania,  Norwegian direktefly  kl 15.45 – 19.20

Lørdag 14.september 2024: 
Catania – Oslo,  Norwegian direktefly  kl 18.55 – 22.35

Sicilia5
Sicilia-3
SICILIA - 13
SICILIA - 12
SICILIA - 11
SICILIA - 10
SICILIA - 14
sicilia - maske
Sicilia - 6
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow