TUR TIL Sicilia

26. – 30. september 2023

Sicilia, denne myteomspunne, dramatiske og vakre øya i Middelhavet. Beleiret og okkupert av fremmede makter gjennom hundrevis av år. Kjent for den aktive vulkanen Etna – og som mafiaens fødested. Alt og alle, har på sin måte satt sitt preg på øya.

Middelhavets største øy er et skattkammer av opplevelser og på denne turen skal vi lete oss frem til små pittoreske byer i fjellene, midt på øya, med utgangspunkt i Assoro – en antikk landsby i provinsen Enna. Vi tilbringer de første dagene i Assoro på en privat Campagna,  før ferden går videre, til havet og Taormina.

Vi har med instruktør Miriam Frilund fra Sats, så etter en deilig frokost, blir det morgentrening – og – på ettermiddagen, midfulness, for de som ønsker det. Underveis blir det besøk på vingård, vi skal oppleve utsikten til alle øyas kanter fra Castello Di Sperlinga og vi skal nyte det sicilianske kjøkken.

Men mest av alt – vi skal kose oss, sosialt samvær og nye bekjentskaper.

Dag 1;   – vi blir hentet på flyplassen i Catania og reiser til Assoro, hvor vi installerer oss. Pizza på Campagnaen.

Dag 2;   – frokost og morgentrening ved bassenget eller på stiene i området. Vi reiser til Sperlinga, kjent for sin skjønnhet og ikke minst for borgen med fantastisk utsikt. Lunsjen inntar vi i nabobyen Nicosia.  Ettermiddagen slapper vi av og nyter sol og basseng.

Middag på La Cortina, som ligger i gangavstand.

Dag 3;   – frokost og morgentrening ved bassenget. Denne dagen skal vi utforske Assoro, fra nederst i byen, med sitron og olivenlunder, til tronen på toppen av byen; CastelloParco Urbano. På vei ned tar vi en pause på den lokale piazzaen før vi rusler ned til campagnaen, hvor vi har lunsj. Lokal mat og en avslappende ettermiddag ved bassenget. Mindfulness i solnedgang for de som ønsker.

Middag på D´Agostino på piazzaen i Assoro.

Dag 4;   – frokost og morgentrening ved bassenget. Vi pakker og gjør oss klare for Taormina og havet – men før vi kommer hit, blir det vinsmaking og lett lunsj på vingården til la famiglia Gambino; Gambino Vini. Gården ligger ved vulkanen Etna, her vokser druer som er unike for området – vi smaker siciliansk vin på sitt beste. I de vakreste omgivelser.

På ettermiddagen ankommer vi magiske Taormina, hvor vi sjekker inn på Hotel Isola Bella. Med utsikt til nettopp Isola Bella, hvor vi kan nyte et glass og vakker solnedgang.

Vi rusler de gamle trappene opp til denne romantiske byen, inntar middag på en lokal restaurant, kanskje kjenner vi oss igjen og får litt «White Lotus»-følelse😊

Dag 5;   – frokost og morgentrening på takterrassen eller i bytrappene. Etter dette; egentid. Vi bor sentralt ved stranden og det er gangavstand til byen, hvis man ønsker det. Vi blir hentet på hotellet kl 16.00 for avreise Catania.

Høydepunkter

 • Sperlinga
 • Lokallivet i Assoro
 • Vandring i vakkert landskap
 • Vinsmaking ved Etna
 • Taormina

INFORMASJONasjon

Prisen inkluderer:

 • Flyreise
 • Bosted
 • Frokost – lunsj – middag, altså helpensjon (uten drikke)
 • Alt av transport
 • Sperlinga
 • Vinsmaking
 • Unntak: Lunsj siste dag

BOSTED

Vi bor enkelt i dobbeltrom på privat Campagna i Assoro.
I Taormina bor vi på Hotel Isola Bella, 3 stjerners hotell, enkel standard.

FLYTIDER:

Tirsdag 26.september 2023: 
Oslo – Catania,  Norwegian direktefly  kl 15.45 – 19.20

Lørdag 30.september 2023: 
Catania – Oslo,  Norwegian direktefly  kl 18.55 – 22.35