LIONS CLUB KONGSBERG

Bli med på en spennende tur til vakre Sicilia

21. – 25. MAI 2024

Sicilia, denne myteomspunnende, dramatiske og vakre øya i Middelhavet. Beleiret og okkupert av fremmede makter gjennom hundrevis av år. Kjent for den aktive vulkanen Etna, og som fødestedet til mafiaen. Alt, og alle, har på sin måte satt sitt preg på denne øya.

Middelhavets største øy er et skattekammer av opplevelser. Vi skal lete oss frem til disse små pittoreske byene sør-øst på Sicilia. Vi skal sitte på vingård og bare nyte livet. Vi bor ved havet, med sine flotte strender rett utenfor hotelldøren. Så går turen inn til det ekte og urørte Sicilia. Midt inne på øya, hvor ingen turister kommer.

Alt dette, og mer til, skal vi utforske nærmere under vårt opphold på øya, men fremfor alt skal vi lete etter en skjønnhet som må oppleves..

Litt om hva vi skal oppleve på turen


Det ekte Sicilia

Vi starter reisen på Sicilia med å ta oss fra kysten, og inn i landet.  Dit ingen turister kommer. Vi er omtrent så midt på denne øyen som det er mulig å komme. Her skal vi oppleve det ekte Sicilia. Vi bor i en liten hyggelig by. Det blir borgbesøk i en helt uvanlig borg, i en by hvor mange fortsatt bor i grotter. Det blir lunsj i det som engang var en borgaktig residens for den tids adel. Det blir besøk på et gammelt romersk jaktslott, med imponerende mosaikk.

En dag skal vi  ut å vandre på en nedlagt jernbanestrekning bygget under Mussolinis tid. På den beste tiden av året, det er så grønt og fint.  Vi skal vandre over broer og gjennom tunneler Så møtes vi alle på en privat terrassen til lystige forfriskninger, og kanskje et bad. . De med en gammel idrettsskade kan sitte ved et svømmebassenget, nyte utsikten og følge med gjengen som beveger seg til fots. Så skal vi ta oss opp til den lille byen Assoro, byen som det sies er eldre enn Roma. Og som selvsagt ligger på en fjelltopp. Der skal vi sitte på byens torg, spise pizza og kjenne på den sicilianske stemningen

Taormina

Sicilia byr på så mye vakkert. Vår ferd fortsett mot havet, før vi kommer så langt skal vi stoppe på en fin vingård. Her blir det vinsmaking og lunsj. Så skal vi oppleve vakre Taormina. Byen, som ligger på en hylle 200 meter over havet, med nydelig utsikt utover stredet som skiller Sicilia fra fastlandet. Byen huser også et gresk amfiteater med plass til 15.000 mennesker. Gjennom Porta di Catania og Porta di Messina, kommer man inn på hovedgaten Corso Umberto 1.
Byen var en gammel festningsby i tidligere tider. Innenfor portene er det et mylder av koselige butikker, kirker, trange smug og åpne plasser med utsikt over havet. For å komme ned på stranden, kan man ta en gondolbane.. Den vakreste av alle Sicilias byer, sies det om Taormina.

La oss vise deg vårt Sicilia. Her er vi lokalkjente. Bli med på en tur til Middelhavets største øy. Få historier om mafia, hverdagslivet langt sør i Italia og opplev det urørte Sicilia. Dette er en reiseopplevelse av de sjeldne.

Flytider:

21. mai: Oslo – Catania 15:45 – 19:20 Norwegian direkte

25. mai: Catania – Oslo 18:55 – 22:35 Noregian direkte

FLERE BILDER FRA SICILIA