SKAFFERIET

Sperlonga og den evige stad – roma venter på oss

24. SEPTEMBER – 1. OKTOBER 2023

REISEMENY

Kommer senere

Totalpris:  NOK 15.490,- per person, del i dobbeltrom.

Enkeltromstillegg: NOK 2600,-

NB! Prisen er satt med en vekslingskurs på NOK 10,30 i forhold til 1 Euro. En endring av vekslingskursen på mer enn 3 % vil evt. øke / redusere totalprisen.

”Alt” er som vanlig inkludert, som f.eks. fly, del i dobbeltrom, helpensjon med ett glass til maten og topp motivert reiseleder (Petter).

Faktura på første innbetaling på NOK 5.000,- skjer etter påmelding. Faktura sendes via mail. OBS! Ikke refunderbart ved avbestilling fra kunde.

Faktura på restbeløpet sendes ut senere og har betalingsfrist 60 dager før avreise. Faktura sendes via mail.

 I prisen inngår:

 • Fly t/r
 • All busstransfer i henhold til programmet.
 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Frokost, lunsj og middag med et glass vin, alle dager – altså helpensjon.
 • Alle utflukter
 • Lokalkjent italienskspråklig turleder fra Kort Applaus Travel (Petter Lo Presti)

I prisen inngår ikke:

 •  Personlig reiseforsikring og avbestillingsforsikring
 • Lunsj på fridag
 • Eventuelt enkeltromstillegg

  SK 4713 24. september Oslo – Roma klokken 09:20 – 12:30 SAS direkte
  SK 4714 01. oktober Roma – Oslo klokken 13.20 – 16:30 SAS direkte

  Flybilletten kommer på mail senest en uke før avreise. Flybilletten din er et referansenummer. Det er en gruppebillett, så alle i gruppen har samme referansenummer/billett.

  Det er tillatt med 23 kilo innsjekket bagasje, samt håndbagasje som kan veie 10 kilo

  Kontroller utløpsdato på passet ditt, det bør være gyldig inntil seks måneder etter hjemkomst.

  Etter påmelding vil du motta en faktura på kr 5000,- i depositum. Når den er betalt innen fristen, er din deltagelse på turen bekreftet.

  Faktura på restbeløpet sendes ut senere med forfall 60 dager før avreise.

  Alle fakturaer blir sendt ut på e-postadressen du oppga i påmeldingsskjemaet.

  PRAKTISK INFO OM EGEN BAGASJE

  Ta med en mindre ryggsekk, den trenger du når vi er ute og vandrer. I den pakker du alt fra vann, solkrem, matpakke med mere. Sekken kan også brukes håndbagasje på flyet.

  REISEFORSIKRING

  Reiseforsikring er obligatorisk på våre turer. Reiseforsikring hjelper deg hvis det skulle oppstå  uforutsette hendelser underveis på reisen.

  Det er en trygghet for deg. Det anbefales å ta kopi av reiseforsikringen, og oppbevare denne separat under reisen.

  På reiser i Europa er det en fordel å ta med seg et Europeisk Helsetrygdekort fra ditt trygdekontor.
  Det kan bestilles her: https://www.helsenorge.no/turist-i-utlandet/europeisk-helsetrygdkort/

  Påmeldingsskjema

  Våre reiser er dekket av pakkereiseloven og vårt medlemskap i Reisegarantifondet gir deg som forbruker best mulig beskyttelse.

  Kontakt Petter på mobil +47 90 02 69 01, eller mail:petter@kortapplaus.no  

  Oppe på en klippe ligger det en gammel og hvitmalt by. Byen lå en gang nede ved stranden, men gjentatte piratangrep gjennom århundrer gjorde at de flyttet byen opp i høyden og laget en festningsby.  Dette er Sperlonga. Nedenfor byen ligger det nydelige strender i begge retninger. På stranden, med havet som nærmeste nabo, ligger hotellet vårt.

  Historiske bygninger og monumenter møter oss i den evige stad – Roma. Severdigheter er rundt hvert et hjørne. Det er en by som berører en, uansett om man har vært der før eller er der for første gang. Vi skal også finne et annerledes Roma på denne turen.

  Litt om hva vi skal oppleve på turen

  Italia-oppholdet vårt starter i Roma. Få – om ingen – unngår å bli berørt av denne storslagne byen. Roma er kjent verden over for sine monumentale bygg som Colosseum, Peterskirken, Fontana di Trevi og mye mer.  Noen av dem skal vi få med oss, så skal vi ha med oss noen av de spennende bydelene som Trastevere – den gamle jødeghettoen.  Her får vi en landsby følelse midt i storbyen, med trange brosteinsgater og et ekte italiensk folkeliv. Her er det små trattoriaer, koselige klesbutikker og hyggelige piazzaer/torv i en lett bohemsk atmosfære. Her renner elven Tiber rolig forbi med sine fortøyde husbåter, grønnsaksmarkeder og fine parker. Her kan man nyte det virkelige Roma.

  Fra storbyen går ferden de 13 milene videre mot havet, til Sperlonga. Med sin beliggenhet ved det tyrrenske hav, var dette det gamle Romerrikets sommerby. Gjentatte piratangrep i en urolig periode under spansk herredømme, gjorde at de på 1600-tallet bygget vakttårn langs hele kysten. Sperlonga har med sine smale gater og trange smug beholdt sin pittoreske sjarm. Det var i utgangspunktet bare to innganger til byen. Byen fikk et oppsving på 1960-tallet da store Hollywood-stjerner frekventerte Sperlonga. Det er forståelig, for den hvite byen ligger flott til oppe på en klippe med havet under seg. Sperlonga har også avstått fra å være med turistboomen med å bygge mange, store og høye hotellkomplekser. Så her kommer vi til en kystby med en italiensk identitet.

  Nedenfor byen ligger strendene Spiaggia di Levante og den lange finkornete Ponente-stranden. Det er her flesteparten av hotellene, restaurantene og strandbarene ligger.  Her skal vi bo med stranden som nærmeste nabo. Hotel Amyclae er et klassisk tre stjerners hotell med en helt suveren beliggenhet. Her er det restaurant og bar med sjøutsikt. Stranden ligger to steg unna, med egne solsenger og parasoller som følger rommet. Badefasilitetene er strålende, med septembervarmt vann, finkornet sand, blått flagg og passe langgrunt.

  Som alltid skal vi forsøke å forene historie, kultur, aktivitet og hygge på turen. I enden av Levante-stranden fant man i 1957 en romersk villa, og rett bortenfor fant man en grotte. Det var der keiser Tiberius i år 26 e.Kr. hadde et middagsselskap, hvorpå grotten kollapset. Når dette ble oppdaget i 1957, fant man en stor samling av antikke skulpturer. Det skal vi se nærmere på, i det som nå har blitt et museum. Vi skal utforske fine steder i nabolaget, som byene Gatea og Formia. Vi skal ta en tur inn i landet. Vi kommer til ha lystige lunsjer på fine steder. Det blir vandring i forskjellige grupper. Det vil bli tilbud om trening på stranden.  Så blir det en fridag, som noen kanskje ønsker å bruke til å reise ut til De pontinske øyer. Hvor hovedøya Ponza blir betegnet som et øyesmykke.

  Dette og mye mer skal vi oppleve under vårt opphold i Italia. September er en strålende feriemåned, med gode temperaturer og mye sol. Opplevelsen av et godt fellesskap rundt måltider, latter og glede er de uvurderlige godene man får oppleve på tur.

  Høydepunkter

  • Fantastiske Roma
  • Bohemske Trastevere
  • Nydelige Sperlonga
  • Hotell i vannkanten
  • Fine småbyer
  • Sosialt samhold i verdensklasse

  Informasjon

  Pris: NOK 15.490,-

  Prisen inkluderer:

  • flyreise
  • hotell
  • frokost, lunsj og middag med et glass vin – altså helpensjon
  • alt av transport
  • alle utflukter
  • inngang til alle attraksjoner
  • Lokalkjent italienskspråklig turleder fra Kort Applaus Travel (Petter Lo Presti)

  Unntak:

  • Lunsj på fridag
  • Pristillegg for enkeltrom – NOK 2.600,-

  Bosted

  • Roma: Hotel dei Congressi – Sentralt beliggende i Roma – 2 netter
  • Sperlonga: Hotel Amyclae – Fantastisk plassert på stranden i Sperlonga – 5 netter


  Flytider

  • SK 4713 24. september Oslo – Roma klokken 09:20 – 12:30 SAS direkte

  •  

   SK 4714 01. oktober Roma – Oslo klokken 13.20 – 16:30 SAS direkte