SKULLERUD SPORT SENTER

Vandring i Cotswolds og Wales

21. – 28. august 2023

Tenk på de klassiske engelske landsbyseriene hvor steinhusene står tett med rosebugnede hager, tegltak og små vinduer. Landsbyer omkranset av duvende grønne enger. Vi skal til Cotswolds, som trolig er det fineste og mest autentiske område man kan finne i England.

Et kulturlandskap som har fått betegnelsen AOBN, et spesielt vakkert landskap. Cotswolds innbyr til fantastisk vandring mellom gamle landsbyer, hvor puber og gamle møller dukker opp med jevne mellomrom. Vakrere blir det ikke.

Det naturskjønne området Cotswolds ligger ett par timers kjøring nordvest for London.  Det utgjøre et av Englands mest eventyrlige områder. Det er som reise tilbake i tid når man kommer til de mange små landsbyene i området, det er som en skattkiste av småsteder fra en svunnen tid. Vi skal ha tilhold i byen Cheltenham, en by hvis historie strekker seg tilbake til middelalderen. Denne litt små fasjonable byen byr på alle bekvemmeligheter og tilbud en by skal ha. Den er også et helt utmerket utgangspunkt for å utforske de fineste stedene i Cotswolds.

Vi skal bo på Queens Hotel, et fire stjerners boutique hotell som ligger perfekt til i Cheltenham. Ordet ærverdig passer godt på dette hotellet. Her har vi frokost, og tilgang på både treningsfasiliteter og svømmebasseng. Det er en bar og en deilig hage til disposisjon, det vi trenger etter en god dag med vandring.

Omgivelsene til utallige serier og filmer som Downton Abby, The Crown og Bridget Jones Dagbok gir en fantastisk kulisse til gode fotturer. Cotwolds innbyr til å bruke dager utendørs, med grønne åser, sauer på beite og pittoreske landsbyer. Vi skal besøke de fineste byene man kan tenke seg.  Bourton-on-the-Water er en slik by, kåret til den peneste byen i England. Med lave stenbroer over elven Windrush er det en idyll av en annen verden vi skal oppleve.

Upper and Lower Slaughter er kanskje ikke de koseligste navnene, men det er to billedskjønne landsbyer med sine honningsfargede hus. Her finner man The Old Mill shop, hvor de selger alt mulig, og det er muligheter for et norsk innslag..

Stow-On-The-Wold er en historisk markedsby. Vi er i et område av England hvor sauer og produksjon av ull skapte rikdom. Som områdets høyest beliggende by, 240 meter over havet, var det markedsby for omsetting av sauer. Byen med aner tilbake til Romerriket innbyr og til en kopp med god engelsk te i en av byens gamle te-salonger.

Dette er noen av byene vi kommer til å besøke i vakre Cotwolds. Vi kommer til å ta oss mellom byen til fots, og det vil bli dagsetapper på 10 – 20 kilometer. The Cotswolds Way er en 150 kilometer lang vandringsrute fra Chipping Campden til Bath. Vi skal ikke gå hele denne veien, men vi skal til Bath.

På vei til Bristol stopper vi i Bath. Bath er kjent for sine romerske bad, og unike Georgianske arkitektur. En nydelig blanding av brosteinsbelagte gater, historiske steder og unike georgiansk arkitektur gjør Bath til det stedet i England hvor hele byen står på Unescos verdensarvliste.

Vi skal til sørvest-England og Bristol. Byen blir vår base de siste tre nettene av vårt opphold. Bristol som by har mye å by på, blant annet det historiske havnekvarteret hvor det myldrer av skip,barer og restauranter. Byen har flotte attraksjoner med blant annet anerkjente museer, slott og parker.

Bristol er også et godt utgangspunkt for å besøke Wales, som vi skal. Wales ligger rett på andre siden av Bristolkanalen, hvor elven Severen møter Atlanterhavet. Vi skal få en fin tur til fots i Wye Wally. Så skal vi øve på walisiske stedsnavn.

Høydepunkter

 • Vandring i strålende omgivelser
 • Postkortvakre landsbyer i Cotswolds
 • Bath
 • Livlige Bristol
 • Wales

Informasjon

Prisen inkluderer:

 • flyreise
 • hotell
 • frokost, lunsj og middager, helpensjon med ett glass vin til lunsj og middag
 • alt av transport
 • alle utflukter
 • inngang til alle attraksjoner

 

Bosted


Flytider

21.august: Oslo Gardermoen – London Gatwick klokken 13:05 – 14:25
Direkte med Norwegian

28. august: London Gatwick – Oslo Gardermoen klokken 15:00-18:05
Direkte med Norwegian