Vintur til spennende Sicilia 

03. – 10. september 2024

Sicilia, denne myteomspunnende, dramatiske og vakre øya i Middelhavet. Beleiret og okkupert av fremmede makter gjennom hundrevis av år. Kjent for den aktive vulkanen Etna, for sin mat og sin vin, og som fødestedet til mafiaen. Alt, og alle, har på sin måte satt sitt preg på denne øya. Det skal vi få oppleve sammen, på en tur litt utenom det vanlige.

Middelhavets største øy er et skattekammer av opplevelser. Vi skal lete oss frem til disse små pittoreske byene på Sicilia. Vi skal oppleve litt av det ekte og urørte Sicilia. Samtidig skal vi gjøre et dykk ned i vinhistorien til sicilianerne. Det er en spennende reise fra bulkvin til kvalitetsvin, hvor høydepunktene kommer i vår tid. Det blir besøk på vingårder i fjellsidene opp mot Etna, og sør-øst på øya, hvor de som eneste område på Sicilia produserer de anerkjente DOCG vinene.  Vi får selvsagt en innføring i lokale druetyper som Nero d’Avola, Frappato og Grillo med flere.

Vår ferd starter midt inne på øya, dit hvor ingen turister kommer. Vi skal besøke spennende steder utenfor allfarvei. Dere skal oppleve det ekte Sicilia, av en som er lokalkjent på øya. Så skal vi ut til havet, med sine flotte strender rett utenfor hotelldøren. Med vinområder i nabolaget, Vi bor i en liten hyggelig kystlandsby, med stranden som nærmeste nabo. Her skal vi finne den rette balansen mellom vin, opplevelser, avslapning og hygge.

Det ekte Sicilia

Vi starter reisen på Sicilia med å ta oss fra flyplassen, og inn i landet.  Dit ingen turister kommer. Vi er omtrent så midt på denne øyen som det er mulig å komme. Her skal vi oppleve det ekte Sicilia. Her blir det borgbesøk i en helt uvanlig borg, i en by hvor mange fortsatt bor i grotter. Det blir lunsj i det som engang var en residens for den tids adel. Vi skal ut å vandre på en nedlagt jernbanestrekning bygget under Mussolinis tid. Det blir også et «hjemme hos besøk» hos en venn dere ennå ikke kjenner. De med en gammel idrettsskade kan sitte ved svømmebassenget, nyte utsikten og følge med gjengen som beveger seg til fots. Så møtes vi alle på terrassen til lystige forfriskninger, og kanskje et bad. Så skal vi ta oss opp til den lille byen Assoro, byen som det sies er eldre enn Roma. Og som selvsagt ligger på en fjelltopp. Der skal vi sitte på byens torg, spise Angelo sin fantastiske pizza og kjenne på den sicilianske stemningen.

Marina di Ragusa

Sør-øst på øya ligger den lille og fine kystbyen Marina di Ragusa. Her skal vi bo på Hotel Baia del Sole, et lite “fiskesprett” fra stranden. Hotellet har en egen strand med solsenger og parasoller. Byen er et godt utgangspunkt for å oppleve de fine barokkbyene i området. De er som et lite skattekammer av opplevelser og sjarm. Her skal vi få gode opplevelser. En av de fineste er når vi kommer vandrende inn på torvet i Ragusa Ibla, og setter oss ned på torget med byens mektige katedral foran oss. Det blir besøk i den evigvakre kystbyen Marzamemi. På storhetstiden, hvor tunfisken gikk tett inntil land, var det et yrende liv der. I nabolaget ligger Noto, byen som ble flyttet 10 kilometer nærmere havet etter jordskjelvet i 1693. En perle av en barokkby. Ukjent for de fleste, men ikke for oss.

Vingårdsbesøk

Hvert land, og hver region, har sin historie når det kommer til vin. Alle har sin egenart, og stil. Det eneste de er enige om er at den beste vinen kommer fra deres område. Sicilia er ikke noe unntak i så måte. Den aktive vulkanen Etna, som med sin aske gjødsler vinmarkeder over hele øya, gjør vinproduksjonen spesiell. Det skal vi få høre mer om. Vi skal ha med oss Sommelier Giovanni Carbone når vi besøker vingårder. Han er en hyggelig og dyktig mann, som kan gi et godt innblikk i siciliansk vin. Vi skal blant annet besøke vingårdene Tenuta Bastonaca og Valle dell’Acate som ligger i området rundt Vittoria. Her vi blant annet får smake den best rangerte vinen på Sicilia. I området rundt Etna er det mange vingårder å velge, Barone di Villagrande kan være et valg. I tidlige tider kunne man rusle inn på en vingård, og smake vin, slik er det dessverre ikke lenger. På vingårdene blir det rundtur blant vinstokkene, og gode lunsjer.

På denne turen skal vi også snakke om historiens gang på Sicilia, og Italia som den unge nasjonen den er. Vi må naturligvis snakke om mafia, det sicilianske hverdagslivet og alt annet som passer en vinklubb. Dette er en reise som ikke blir lett å glemme.

Høydepunkter

 • Vingårdsbesøk på Etna og Vittoria
 • Indre Sicilia og lokallivet i den lille byen Assoro
 • Barokkbyene rundt Marina di Ragusa
 • Matopplevelser fra Middelhavets største øy
 • Deilige dager ved havet
 • Godt sosialt samvær

Bosted

Enna: Hotel Federico II Et fire stjerners hotell midt på Sicilia

Marina di Ragusa: Hotel Baia del Sole. Her bor vi fire netter, hotell med egen strand.

Avreisetidspunkt

 1. – 10. September 2024

Tirsdag 3.sept: Gardermoen – Catania, Sicilia klokken 15:45 – 19:20 Norwegian direkte

Tirsdag 10.sept: Catania – Oslo klokken 20:05 – 23:45 Norwegian direkte

23 kilo innsjekket bagasje +

PRIS

Pris avhenger av antall vingårdsbesøk. Trolig et sted mellom 20-22000,- per person i delt rom. Vi tilrettelegger også for enkeltrom.

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Norge – Sicilia. Norwegian
 • All busstransport I egen buss
 • Overnatting – del i dobbeltrom.
 • Frokost, lunsj og middag med et glass vin – altså helpensjon
 • Alle utflukter
 • Lokalkjent italienskspråklig turleder fra Kort Applaus Travel (Petter Lo Presti) og Mette Myrvang

Unntak:

 • Lunsj på fridag og avreisedag
 • Enkeltrom, her er det et tillegg i pris og på forespørsel.
Sicilia3
Sicilia5
Sicilia1
Sicilia2
PiazzaArmerina
PuntaSecca
Etna
Villalopresti
Marzamemi
Villalopresti2
Sicilia-3
Villalopresti4
Marinadiragusa
Sicilia-4
Sperlinga
Nicosia
Sicilia-2
Sicilia - sauer
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow